Övningskörnings lördag

I går kväll kollade vi på Let´s Dance, herregud vad duktiga vissa är. Det måste vara den starkaste omgången i år. Samuelsson, Bagge och Alling är ju i en klass för sig. Det skulle vara kul att kunna dansa på det sättet, jag har ju gått på bugg och foxtrott kurser och dansade lite innan tjejerna föddes. När jag var runt 7-8 år gick jag även på gammeldans kurs, fast det var ingen höjdare i den åldern. Mina tjejkompisar som gick med mig slutade när man var tvungen att hålla reda på höger och vänster.

I morse var det uppstigning 10.30, efter frukost och kaffe så var det dags för lite övningskörning. Först åkte vi till en parkering så jag fick sladda lite, det är ju skitkul, ska nog ställa upp i nästa Dakar...........eller inte.

Efter sladdandet styrde jag kosan mot Sigtuna. Vi hade fortfarande en julklapp här som var till svärmor. Resan dit gick jättebra förutom att min bil kör lite för fort ibland, inte bra.
Hos svärmor fikade vi och snackade lite skit innan det var dags att bege sig söderut igen. Hemresan gick lika bra den, jag har ju varit lite anti mot motorvägen men nu har det gått över. Landsväg är ju i och för sig roligare att köra men men nu är det ju som det är.

Terese har jobbar sina timmar på Vårbergs sjukhem och Carro har gjort sitt på Flottsbro.

Middagen är avklarad, nu ska vi kolla på Wild Kids sen finalen i Körslaget.



Min älskade pärla!!!!!

Skönt med helg igen

I går åkte Sami och jag till Ica Maxi och STORHANDLADE. Två kundvagnar proppfulla och 5.600:- fattigare. Vi handlade i 2 timmar. Det tog sin lilla tid att sortera in allt i skafferiet, kylen och frysen. Nu är det verkligen fullt överallt.
Det känns som vi inte behöver handla förrän till midsommar......

I dag jobbar Carro hästpass på Flottsbro 8-22.30 och i morgon är det 8-18.30, hon lär vara lite småtrött på söndag.

Vad som händer i helgen har jag ingen aning om det känns som jag har glömt bort nåt viktigt. Det kanske är dags att ta tag i övnings körningen.

En ska som vi ska göra är att städa lite. Det verkar som våran "lilla" hund har börjat fälla lite hår igen.

I dag slutar Sami  klockan 15, fast det återstår ju att se hur det blir med det. Han har ju jobbat över ett par timmar varje dag den här veckan.

Hoppas alla får en mysig helg!

Snön kom igen.......

I morse när jag vaknade hade det kommit massor med snö igen, inte kul. Nu tycker jag att det räcker jag vill ha sommar, jag kan ju börja med våren.

I går gjorde jag inte så mycket mer än tvättade lite sängkläder.
Terese var på träning på kvällen. Carro var på Flottsbro och åkte snowboard, sen hade hon träning.

Sami passade på att ta sin onsdags bastu och öl.

I kväll ska jag försöka få min älskade man att åka med mig till Ica Maxi för lite storhandling, jag har skrivit en lista på allt som behöver köpas och det är en hel del. Vi har inte storhandlat på jättelänge. Just nu håller jag på och tömmer frysen så jag måste handla NU.

Pappa fick i allafall sin cellgiftbehandling igår.

Morfar har fått sin rullstol så nu kan vi ta ut honom lite mer spontant. Innan har vi fått boka en lånestol.

Snart ska Carro i väg och jobba igen, imorgon jobbar hon hästpass 8-22.30, hon tjänar ju pengar det är ju huvudsaken.

Carro talade precis om för mig att idag är det exakt 4 månader kvar till hennes student. Usch och fy va tiden går fort.

Nu ska jag kolla på One tree hill.

Det var bättre förr

Till alla barn som överlevde 60,70 och 80 - talet : 

Först så överlevde vi att födas av mammor som rökte och drack under graviditeten. De tog magnecyl och alla möjliga läkemedel, åt Blue cheesedressing, samt åt tonfisk men blev aldrig testade för diabetes. Efter detta trauma blev vi lagd på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt. Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster och när vi cyklade hade vi ingen hjälm!! För att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade. Som spädbarn och barn åkte man bil utan barnstol, bil kudde, säkerhetsbälte eller airbag. Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen och INTE ur glas eller flaska. Vi delade läsk med flera kompisar och drack direkt ur flaskan och INGEN dog av detta. Vi åt muffins, mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör och för mycket socker på cornflakes och i långfilen. Inte blev vi överviktiga för det!! För VI VAR ALLTID UTE OCH LEKTE! Vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dan och kom hem när gatlyktorna var tända. Ingen kunde nå oss på hela dan OCH VI VAR OKEJ!! I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe och då upptäcka att vi glömt bromsarna. Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet. Vi hade inga Playstation, nintendos, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler på TV,n inget surroundljud, CD-spelare, inga mobiltelefoner, datorer inget Internet eller MSN. Vi hade VÄNNER och dem fann vi utomhus! Vi föll från träd och tak, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder! Och inte blev någon stämd eller anmäld för det. Vi åt maskar och kakor gjorda av sand eller jord och inte fortsatte maskarna att leva i magen! Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel och lekar med hjälp av en pinne och en tennisboll, och fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar. Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in och pratade med dem. Fotbollslaget hade uttagningar och alla blev inte uttagna. De som inte blev det, fick lära sig att handskas med besvikelsen.


Lånad från min vän www.seq60.se 

Slapp dag i dag

I dag har  jag inte gjort så överdrivet mycket, riktigt skönt faktiskt.

På förmiddagen i dag kom det en fönsterkille hit och kollade på klämskadorna på altandörren, han putsade lite sen snackade han om en liten kompensation eftersom det inte går att göra så mycket åt det.

Carro tog sin andra spruta i dag som hon måste ha för att jobba med avlopp mm. Hoppas hon slipper må så dåligt den här gången, hon mådde piss efter första sprutan. Nu är hon i allafall på jobbet.

Terese har kommit hem från skolan och sitter just nu vid sin dator. Jag la in en stor hör med ren tvätt som jag hoppas på att hon lägger in i sina garderober.

Tvättmaskinen går för fullt just nu, det märks att det bor 2 tonårstjejer här, undrar om jag var lika dan. Tror inte det.............

Snart är det dags att börja med middagen. 

Nu ska Terese och jag vara lite sociala här i vardagsrummet med våra datorer i knät.

Förresten så färgade jag håret idag. 

Måndagen är snart slut

I går åkte Sami och jag till hans syster på Lidingö. Dom ville ha hjälp att resa upp 3 stora garderober som dom hade köpt. Det blev så att Sami fick montera dom också för Jimmy lyckades få ryggskott precis innan vi kom. Stackarn man såg hur ont han hade.
Allt gick i allafall bra, jättesnyggt blev det. Vi blev även bjudna på en väldigt god kyckliggryta.

På förmiddagen i dag ringde Carro och ville ha sällskap i Skärholmen, hon hade bara en lektion i skolan så vid 11 tiden möttes vi. Jag köpte en tunikaklänning och en mysig kofta på Gina Tricot.

Carro var gullig och bjöd på lunch. Vi gick några vändor till innan vi gick in på Kvantum för middags handlingen.

Vi mötte mamma och pappa som skulle på möte med den nya biståndsbedömmaren, jag passade på att gå upp till morfar under tiden. Carro åkte till Jonas.

Morfar försökte berätta något ett bra tag sen satt han och skällde och pekade med hela handen. Tack och lov kom mamma och pappa då, det var nästan så man blev rädd. Det måste ju vara frustrerade och  inte få fram det man vill säga.

Pappa var snäll och skjutsade ner mig till OKQ8 så jag kunde hämta mitt paket från Ellos som kommit och sen fick jag åka bil hem.

Nu har jag ätit middag och fikat, nu väntar jag bara på att min älskade man ska komma hem.

Terese är på träning och kommer hem efter dem.

Regn regn regn usch......

I går var Carro och jag i Skärholmen och köpte present till mamma, det blev 30 tulpaner och en fin vas.

Carro handlade lite kläder och jag köpte en ny väska.
Vi gick upp till morfar en sväng och hälsade på honom. Han pratar "lite" bättre nu men det är ändå som "kyss Karlsson" . Han svarar konstigt när man frågar något. Nästa vecka ska han tydligen träffa logopeden.

Sami och jag åkte till mamma och pappa på kalas. Vi fick jättegoda pajer och sallad. Brorsan, Jana, Oliver och Fanny kom lite senare. Dom har ju lite resväg från Rosersberg till Vårberg. Oliver var lite dålig, han hade haft feber hela veckan och var förkyld. Han hade förmodligen ögoninflammation också fasters älskling. Fanny mådde bra i alla fall.

Halv 9 i morse kom Robban hit och hämtade Sami, dom skulle gå på Hojmässan. Jag trodde att dom skulle vara borta hela dagen men dom var hemma igen redan klockan 1. Ett nytt ryggskydd var det ända Sami köpte.

Carro jobbar på Flottsbro idag, kanske inte det roligaste vädret att jobba i. Hon skulle visst vara i liften, hon lär vara skapligt blöt när hon slutar.

Terese har också jobbat, hon har jobbat på Vårbergs sjukhem/sjukhus genom Ung Omsorg.

Nu har vi hunnit äta middag och slänger ett öga lite då och då på bandy semifinalen som Sverige just nu leder med 7-3. Just nu lutar det starkt åt att Sverige spelar final i morgon.

Grattis mamma!!!!

I dag är det min mammas födelsedag!!!  Grattis älskade lilla mamma!

I dag har även min älskade dotter Carro och hennes Jonas varit tillsammans i 6 månader!!! Grattis till er!

Nu har vi fått snö igen, det gillar jag inte. Nu vill jag ha vår och sommar.

Om en stund ska jag gå till Skärholmen och köpa present och blommor till lilla mamma. Jag ska även lämna in min förlovnings och vigselring till guldsmeden, dom måste slås ut. Mina fingrar har blivit som prinskorvar, jag har inte haft mina ringar på mig på snart 2 år. Jag saknar dom lite, så nu ska jag ta tummen ur......... för att fixa det här.

När Sami kommer hem från jobbet i dag åker vi till mamma, där blir det paj och sallad, mmm va gott.

I morgon ska han gå på hojmässan.

Nej nu ska jag snart ta en runda med hunden innan jag ger mig av.

Hoppas alla får en underbar helg.

Vilken lugn och skön dag

I dag gick Sami till jobbet, underbart. Hur mycket jag än älskar honom så är det jobbigt när han är hemma och är sjuk. Han blir ju väldigt rastlös efter ett tag hemma. Men nu är han frisk.

Jag har ju mina rutiner på dagarna, det är skönt att vara ensam hemma och kunna göra vad man vill när man vill.
Jag gick en långpromenad med hunden mitt på dagen.

Eftersom det inte var några barn som skulle äta middag hemma i dag så hämtade Sami mig efter jobbet så åkte vi till Max och köpte med oss hamburgare hem.

I morgon måste jag gå till Skärholmen och köpa present och blommor till mamma, vi (eller bara jag) ska dit på eftermiddagen/kvällen. Ska försöka hinna med ett besök hos morfar också, har ju inte varit där på ett tag nu.

Eventuellt följer inte Sami med till mamma, han kanske ska på hojmässan i morgon efter jobbet.

Carro är på jobbet just nu, hon kommer väl hem vid 23 tiden.
Terese är hos sin pappa.

Nu ska jag återgå till tv tittandet.


Sussi: Hoppas det gick bra och var fint i dag. Tände ett ljus och tänkte på dig.

Redan onsdag

Oj vad veckan sprang i väg fort. Sami är hemma i dag också, han går förmodligen (för hoppningsvis) i morgon. Nu mår han ju mycket bättre.

Carro är ledig i dag så det är nästan fullt hus. Terese är i allafall i skolan, hon ringde för en stund sedan. Nu är hon genomförkyld hon hade tydligen ingen röst i morse.

Det är lite konstigt, dom säger ju att vi som har fibromyalgi har sämre imunförsvar än "friska", men jag har ju klarat mig från förkylningar nu i 4 år. Flera gånger har det kännts som det är en förkylning på gång med feberkännsla och lite nysningar men sen händer det inget mer. Det ska bli spännande att se om jag klarar mig den här gången då.

Pappa får inga cellgifter i dag för proverna var inte bra. Mamma är just nu genomförkyld, nu håller vi bara tummarna för att pappa ska klara sig.

Om en stund ska vi åka i väg och hämta biljetter till MC mässan. Sami lär ju knalla omkring hela helgen och kolla på hojar. Jag  orkar inte gå omkring så länge för då får jag så ont, så jag hoppar över och låter mannen gå och driva där själv i stället.


Snöig måndag

I går skjutsade vi ju Carro och Fanny till Tullinge eftersom Carro hade träning.  Min bror och Oliver åkte dit och hämtade tjejerna.

Dom var här ett tag och fikade och passade på att busa en hel del. Oliver ville att jag skulle följa med hem till Rosersberg. Jag hoppade över det, vi kommer ju att träffas på fredag för då fyller ju mamma år.

Sami är hemma i dag också, jag tror att han har åkt på influensan, han snorar, nyser, hostar och har fruktansvärt ont i "skinnet". Det verkar som han har feber som kommer och går. Skulle tro att han blir hemma i morgon också.

Vi åkte i allafall och handlade förut, när vi kom hem var han helt slut.

I morgon ska pappa på provtagning och på onsdag är det cellgifter igen om proverna är bra.

Nu ska jag börja laga middagen, i dag serveras laxpuddning.


Fasters älskling är här!

I dag är det som sagt lördag och det innebär sovmorgon, vi gick upp vid 10 tiden.  Vi käkade frukost och drack kaffe.

Sen har i stort sätt hela dagen tillbringats i soffan med att kolla på skidor på tv. Sami har snorat, snorat och åter snorat. Hans hjärna måste vara tom nu........ han låter i alla fall bättre nu.

Carro sov ju i Rosersberg i natt, på förmiddagen följde hon med sin kusin Fanny på gympaträningen. Det var första gången för henne eftersom hon precis har flyttat ner hit från Arvika.
Det gick tydligen jättebra för henne.

Carro och Fanny åkte kommunalt hit efter att dom hade ätit lunch.

I natt ska fasters älskling sova här. Sami skjutsar tjejerna till Tullinge i morgon för Fanny ska ju få vara med på Carros gympagrupps träning. Det blir nog kul för henne att vara med dom stora tjejerna.

Nu sitter vi och kollar på Körslaget. Fanny försöker lära Carro att spela Nintendo.

Nu är reklamen slut så nu ska jag återgå till tv´n.

Fullt med snor.....

I dag har Sami varit hemma från jobbet. Han är fruktansvärt förkyld, det ända han gör är att nysa och snyta sig hela tiden. Han käkar ju pencilin men det är ju för att han drog en skitig skruvmejsel i handen.

Målaren kom hit idag och slutförde jobbet med våra fönster. 

Carro är på sitt jobb på Flottsbro, hon ringde för ett tag sedan då hade dom återigen fått strömavbrott.

Min bror kommer att hämta Carro när hon slutar ikväll för hon ska sova hos dom i natt. I morgon ska hon följa med på sin kusin Fannys gympa träning. Efter det kommer tjejerna hit, Fanny ska följa med på Carros gympa på söndag.
Det ska bli så mysigt att få krama fasters älskling.



Vi sitter och kollar på Let´s Dance nu, jösses vilken man han är Magnus Samuelsson. Det är ju lite svårt att fatta att en kille som är 2 meter lång och väger 150 kilo kan vara så smidig på ett dansgolv.

Nu ska jag fortsätta kolla på dansen.
 

Skruvmejsel i handen

Min man kom hem halv sju i går kväll. Han kom med handen i högläge och talade om att han hade skadat sig, jaha vart..... han hade ett litet plåster i handflatan det syntes inget blod. Sen visade han övansidan av handen då fanns det ett blåmärke och en svulnad. Han hade fått skruvmejseln rakt in i handen, det tog stopp på andra sidan.

Ont hade han det märktes ganska ordentligt, tur i oturen så var det vänster hand, han är högerhänt.

I dag på morgon gick han till Närakuten för en koll och gick därifrån med pencillin. Mejseln är ju inte den renaste.

I dag ska målaren komma och påbörja jobbet med att fixa det som är trasigt på dom nya fönstrena.

Jag har ont i huvudet, känner att det är början till migrän och jag har slut på mina migräntabletter. Så typiskt.

Det kanske går över när jag går min promenad med hunden om en stund, det får bli med solglasögon på idag för solen lyser riktigt starkt nu.
Jag kommer inte att komma i väg för handling i dag så det blir till att inventera frysen och se om jag kan hitta något matnyttigt där.

I morgon är det fredag igen, Carro ska jobba på Flottsbro sen kommer tydligen min bror och hämtar henne där 22.30. Hon ska med hem till dom och sova där, på lördag ska hon med sin kusin Fanny på hennes gymnastik. Sen ska Fanny få bestämma om hon vill sova här eller hos Carro´s pappa på lördag natten. På söndag ska hon vara med på Carros gympaträning.

Terese skulle med klassen/skolan till Eriksdalsbadet i dag så det blev ingen praktik för hennes del.

Nu börjar hunden röra på sig där nere så det är väl lika bra att gå med henne nu.

Vart är min man........

Vaknade av telefonen i morse strax före 9 när mamma ringde. Det är sååå skönt att få sova ut.

Min rygg känns just nu som den har blivit överkörd, min man hittade en muskelknut igår som han masserade bort. Nu känns det som ryggen är ett stort blåmärke.

Mitt på dagen i dag tog jag och hunden en extra lång promenad, vädret i dag har ju varit underbart. Påskliljorna och tulpanerna har kommit upp ca 5 cm redan.

Just nu sitter jag och väntar på min man, han slutar ju 16.30 och klockan är nu 18.20. Hans gps kanske inte funkar.......
nej han har skitmycket att göra på jobbet så han har förmodligen glömt bort tiden, det händer lite då och då.

I kväll börjar 2 nya program som ska bli kul att se, först Arga snickaren och sen Hopkins.

Sami ska åka och hämta Carro efter hennes träning i kväll.
I morgon skulle målaren komma förbi och börja fixa våra nya trasiga fönster, hoppas han blir klar i morgon också.

Den 22 januari ska det vara ett nytt uppföljnings möte ang situationen med morfar. Dom har fått en ny biståndsbedömare, samma "gubbe" som godkände morfar när han fick lägenheten. Bra då slipper vi kärringen B S.

Nu är det bara att hålla tummarna att han ska få flytta till ett gruppboende.

Oj nu kom min försvunna man hem.

Trött och huvudvärk

Nu är det helt klart moppeväder, jag tog premiärturen i dag. Åkte till Terese skola och lämnade kakorna och pengarna från försäljningen.

I går kväll kom grannarna hit på en fika och kollade nya soffan. Jag tror att den blev godkänd. Det ska bli spännade att se hur deras soffa ser ut när den kommer.

Carro har varit hos sin pappas kusin i dag som är kiroprator, hon har så ont i ryggen.

Jag har läst massor med teori i dag ska fortsätta med det om en stund, hunden måste ju ut snart.

Jag har skapligt ont i huvudet i dag och kommer förmodligen ha det i ett par dagar nu.

Målaren som var här i går var jätterädd för hundar, han ringde mig när han var utanför dörren och frågade om hunden var farlig. Våran hund farlig......haha, hon kan ju knappt skälla. När han kom in så blev dom kompisar.

 Hur kan någon så söt vara läskig?


Problemen med morfar fortsätter, personalen slarvar både med maten och hans mediciner. Mamma håller på nu för att få in honom på ett gruppboende, hoppas att det funkar och att det händer snabbt. Mamma behöver lite lugn och ro.

Nu ska hunden få gå ut en stund. 


Målaren kommer snart.......

Jippi, jippi nu är det moppeväder igen. Jag hoppas ju i och för sig för Carro´s skull att snön ligger kvar på Flottsbro så hon får jobba. Jag blev så glad när jag vaknade i morse och såg att snön var borta från gården.
Nu återstår bara ett problem, det är om min lilla pärla på 2 hjul vill starta. Men med lite kärlek kommer den säkert igång.

Promenerat med hunden i stormen har jag gjort idag, sen har jag varit duktig och läst en hel del körkortsteori.

Terese har innebandy träning i kväll och Carro har gympaträning.

Just nu sitter jag och väntar på att målaren ska komma och KOLLA på våra fönster. Det återstår att se när det blir fixat.

Mamma är jätte irriterad på hemmet där morfar bor, personalen skiter tydligen i att ge honom mat. Han betalar full taxa och dom ska ju städa också men det är ju tur att morfar har blivit lite koko, för hade han varit frisk skulle han bli galen av att se hur det ser ut. I morse när jag pratade med mamma försökte hon få tag i hemmet på telefon så just nu vet jag inte hur det gick.


Lång sovmorgon

I morse sov vi riktigt länge, vaknade klockan 11. Det behövdes tydligen annars hade vi nog vaknat tidigare.

Sami och jag åkte i väg till Bromma ocg Akvarielagret. Vi hittade massor med fina och även dyra akvarium. Fiskarna som dom har där finns ju också i varierande prisklasser. Men oj vilka fiskar otroligt fina.

På vägen hem ringde tjejerna och ville bli hämtade från Flottsbro. Sami släppte av mig hemma och åkte till tjejerna. Dom åkte och handlade middag på hemvägen.

Carro gjorde en jättegod efterrätt i dag. Det var frysta hallon som hon rev vit choklad över och satte in i ugnen ett tag när chokladen hade smält så öste hon upp det i skålar tillsammans med vaniljglass och kolasås. Riktigt riktigt gott. Hoppas hon gör det ofta.

Sen några timmar tillbaka sitter Sami, Carro och jag i soffan med våra datorer i knät och är väldigt sociala. Vi kollar just på med ett öga på Trollkarlens hemligheter på kanal 5.

Jag har lite ont i huvudet idag och jä.ligt ont av fibron just nu.

I morgon kommer förmodligen målaren hit som ska fixa skadorna på våra NYA fönster. Hoppas att det blir klart sen så vi kan få våran ersättning och slipper ha något mer med Mockfjärd att göra.



Lördag kväll

I dag har det varit en riktig slappardag. Vi (jag & Sami) har mest legat på soffan och surfat.

Carro har jobbat på Flottsbro och Terese var där och lärde sig åka snowboard. Det hade tydligen gått riktigt bra. Jag fick väl ca 20 st sms med lägesrapporter. Båda tjejerna är hos deras pappa, i morgon ska dom åka bräda båda två.

Vi tog en promenad till macken med hunden tidigare i dag.

Vi har kollat på Körslaget och nu ska jag se WTC.

Vad som händer i morgon återstår att se.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Då var det helg igen då

I dag har det ju nästan varit sommarvärme ute. Det var  underbart på promenaden med hunden.


Det har inte hänt så mycket annars idag.  Sami har som vanligt jobbat, Terese var hemma i dag, hon kör igång på måndag med nya krafter.

Terese och Carro var till Farmor Ruth´s grav i dag, dom är så gulliga tjejerna.

När vi satt och åt middag i dag så blev det strömavbrott, Sami sprang runt och tände ljus överallt. Efter ett tag ringde han till Fortum och fick där till svar att det var strömlöst mellan Mälarhöjden och Vårberg. Efter ca 35 minuter kom det tillbaka.
När sånt händer märker man ju hur beroende man är av elen, vi brukar fika efter maten men det gick ju inte. Jag hade planer på att springa bort till Mc Donalds för att få kaffe.Vi ser ju dit och där lös det.

Nu är ju i allafall ordningen återställd, snart ska vi kolla på Let´s Dance.

I morgon ska vi åka till Akvarielagret i Bromma och kolla lite. Några andra planer för helgen har vi inte ännu.


Torsdag eftermiddag

I dag är det bra med Terese hon sov massor igår. I dag har hon ätit bananer, yogurt, pizzabit och chokladboll.

Hon har varit snäll och gått med hunden, nu följde hon med Carro till bussen. Vi får se om det blir skola för henne imorgon eller om hon blir hemma.

Sami är på jobbet, även han mår bättre.
 Jag har fortfarande fruktansvärt ont, måste ligga på min spikmatta i kväll. Har inte gjort det på 2 dagar.

Om en liten stund ska jag börja med maten, det serverar renskav med hemlagad potatismos.

Jag fick precis ett samtal från M i Jämtland, hon ville veta hur många grader vi har ute här. När jag talade om att i morse hade vi -10 och nu -3.3 och snö så skrattade hon väldigt hjärtligt. I går kväll hade dom haft -15 och nu var det +5.5. Snacka om upp och nervända världen.

 

Lite senare samma dag

Läget med Terese verkar vara ganska bra. Hon ville ta ett varmt bad förut, så det var bara för mig att tömma vamvatten beredaren. Hon satt i badet en bra stund.Sen kom hon och satt i soffan och halvsov.

Nu har hon druckit lite vatten och ätit nästan en halv banan. Hon ligger i sin säng och sover. Det blir i allafal inget jobb/praktik för henne i morgon.

Sami skulle köpa blåbärssoppa på vägen hem, hoppas han kommer i håg det.

Jag mår sympati illa. Förövrigt så har jag så JÄVLA ont och är SÅÅÅ trött, jag har ju mer eller mindre varit vaken sen 4 snåret i morse.

Jag ska försöka vila ögonen till One Tree Hill en stund innan Sami kommer hem.

Dagen började inte bra

Vilken skit dag. När klockan 04.28 i natt så ringde min mobiltelefon.Först blev jag livrädd, trodde att det hänt morfar något. Men det var Terese som ringde och bad att jag skulle komma ner för hon hade spytt. Usch och fy det värsta jag vet. Det var ju bara att kliva upp och gå ner till henne och börja torka och skura golvet.

Hon hade vaknat av att hon frös, hade ont i magen och mådde illa. Vid 5 kom jag i säng igen låg vaken i 2 timmar innan jag somnade om. Vaknade klockan 9 när mamma ringde. 

Gick ner med cola och en banan till lilla fröken men det vågade hon sig inte på. Vid 10 spydde hon igen, jag var precis nere hos henne igen och nu sover hon.

Hoppas att det inte blir nåt mer nu och att vi klarar oss, jag hatar att må illa. Har ju inte spytt på 35 år (förutom på fyllan) vill inte göra det nu heller.

Så med andra ord blir det inget jobb för henne i dag, i morgon och förmodligen ingen skola på fredag för att vara på den säkra sidan.

Sami har ju sin förkylning, herregud vad han har snarkat i natt. Men han är i allafall på jobbet.
Jag skickade sms till Carro att hon inte skulle komma hem på några dagar, det är ju bra att hon och Jonas är "sambo" just nu. 
Carro: Har ni plats för din kära mamma?????????

Nu ska jag gå en liten sväng med hunden.  

Snö snö snö

I dag var det sovmorgon igen eftersom Sami var ledig från jobbet. Vissa av oss (Terese) sov till 12.30. Nu blir det ändring på det. Skolan börjar för henne på torsdag men hon ska jobba i morgon så det blir tidig uppstigning.

Vi har inte gjort så mycket i dag mer än att vi åkte och handlade mat. Efter det har vi bara tagit det lugnt i soffan med en varsin dator i knät.

Sami är riktigt förkyld och hostig.

Nu på eftermiddagen har det snöat här ordentligt och det kommer mer snö hela tiden. Visst det är mysigt med snö men när det inte va nåt under julen så behöver det inte komma nu. Jag vill ha vår och sommar.

I morgon ska pappa till SÖS igen för cellgifter, jag får se om jag tar en promenad till morfar. Mamma och pappa åker ju inte dit men morfars systersom med fru skulle dit. Vi får se imorgon vad jag bestämmer mig för.

Den rena tvätthögen har vuxit igen så den behövs sorteras.

Nu ska jag gå en runda med hunden ute i snön, det är ju tur att det är nån som älskar snön.

 så här ser tassarna ut efter en promenad i snön.




Förkylt var det här......

Sami började jobba i dag efter 2 veckors ledigt. Det var en liten "mjukstart" med inventering, dock blev det en heldag för hans del.

Min älskade man kom hem och var/är förkyld förmodligen har han feber också. Jag känner mig också lite konstig, fryser, ögonen svider och näsan rinner. Kanske får jag min första förkylning på snart 4 år. Annars kanske jag mår så här pga min fibro och att det är minus 10-15 grader ute. Vi får se hur det är i morgon.

Terese har kommit hem nu, hon har ju varit hos sin pappa några dagar nu och hjälpt till och jobbat på nån fotbollsturnering.

Jag var hos morfar i dag, det verkade som han hade haft Stockholms blodbad. Det var blod på rullatorn, diskbänken, kylskåpsdörren. Jag hittade ett sår på ena fingret och ett litet skär/rivsår på överläppen. Mamma trodde att det kanske var så att han hade försökt att raka sig med hyvel. Jag frågade honom om han gjort illa sig men han sa NEJ.

Det är så jobbigt att vara där när man ser hur han kämpar för att få fram det han vill säga men inte lyckas. Han svär så himla mycket nu, det skulle i och för sig jag ocksågöra om jag inte kunde göra mig förstådd.

Pappa var ju på SÖS i dag på provtagning och läkarbesök. Proverna var väl ok, PSA´t hade gått upp igen. Han får sin cellgiftbehandling på onsdag som planerat. Läkaren skulle skicka nån remiss eftersom pappa har så ont i benen, läkaren trodde att det kunde vara nån nervskada.

I morgon är det en ledig dag igen innan allvaret börjar på riktigt.
Carro börjar skolan på onsdag, Terese börjar på torsdag med praktik.

Nu ska jag kolla på CSI NY sen senare ska vi kolla på Dakar.


Onödigt vetande en söndag kväll...............

Ditt namn? Anette
Födelseår? -68
Hur Lång är du? 1,70
Spelar du något instrument? Blockflöjt när jag var mindre
Dina första tankar när du vaknar?  Redan morgon....
Vart befinner du dig just nu?  Hemma
Biter du på naglarna? Nej
Vad har du för färg på trosorna/kalsongerna? Vita
Har du några husdjur? Hund
Vem är snyggast? Min man naturligtvis
Vem vet mest om dig? Min man och Ulla 
Vad vill du ha just nu? Frisk familj!
Rädd för? Döden....att mista någon nära....
Hur gammal är den äldsta person du kysst? Inte den blekaste...
McDonalds eller Burgerking?  MAX
Sjunger du?  Hellre än bra
Vad har du för skostorlek? 38
Vill du gifta dig? Gjorde det 15/7-00
Kommer du överens med dina föräldrar?  Ja, det har jag alltid gjort!
Din hårfärg?  Mellanblond
Skor du hade på dig idag?  Gympa skor
Vad sover du i? Trosor/ Naken
Kläder du har på dig? Mjukisbyxor och en skön t-shirt
Favoritårstid? Vår och sommar
Favoritmat och dryck? Thai/Grakisk cola
Hur svarar du i telefonen hemma? Anette
Sov du ensam inatt?  Nepp
Vad gjorde du kl 08 imorse? Åt frukost med dottern
Vad var det senaste någon sa till dig? Det bara rinner svett (mannen bastar)
Druckit idag? Mjölk , vatten, kaffe och cola
Vad är det för väder hos dig nu? -13 grader
Godaste glassmaken? Gammaldags vanilj
Dagdrömmer du? Njae
Drömmer du mardrömmar? Det händer...
Favoritklädsel? Mjukisbrallor
Favorit godis? Choklad!!
Hur många kuddar sover du med? 1
Längtar du mest efter just nu?  Värme
Vad luktar det nu om du sniffar lite? Doftljus
Saknar du någon just nu? Ja, min mormor
Vill du ha barn? Det räcker med dom 2 jag har
Längtar du till din nästa födelsedag? Nej
Är du blyg? Njae ibland
Tycker du att du har fin dialekt? Hihi...jag pratar nog som dom flesta i Sthlm
Tycker du om fester? Nja, är inte någon party människa. men ibland är det skoj
Har du använt någon hårprodukt idag? Ibland
Vad har du för planer till helgen? Åka till Akvarielagret i Bromma
Vilken åldersgräns tycker du det ska va på systembolaget? 18.
En bra film? Mamma Mia
Vem får en kram? Alla som jag tycker om!
Vem får en puss? Hela min familj!!
Sprit, cider, vin eller öl? Cider och öl
Hund, råtta eller katt? Hund!

Sista semesterdagen idag

I dag är det Sami´s sista semesterdag, i morgon börjar allvaret igen. I går hände det inte så himla mycket,vi satt mest och mös i soffan.

I dag har vi varit på sopstationen och kastat allt skräp. Vi kom knappt in i förrådet.  Nu är det ordning där igen.

Mamma och pappa kom förbi och kollade på dom nya möblerna, dom blev klart godkända.

Sami var precis och hämtade Carro från Flottsbro. Jag passade på att laga maten under tiden. I dag blir det köttfärs limpa med mozarellaost, kokt postatis, brunsås och sallad.

Terese är fortfarande hos sin pappa, hon skulle visst jobba i morgon igen så efter det kommer hon nog hem.

I morgon ska pappa på provtagning och läkarbesök på SÖS, cellgifter får han på onsdag om provsvaren är bra.

Nu är det dags att sätta sig vid middagsbordet.

Ny soffa

I morse ringde jag och kollade om soffan fanns kvar och vet ni det fanns den. Sami åkte och hyrde ett släp medans Carro och jag började bära/släpa ner fåtöljerna. När Sami kom tillbaka fick han hjälpa oss att ta ner soffan.

Vi åkte till sopstationen i Östberga och kastade skiten. Sen bar det äntligen av till Jordbro. Betalade soffan och soffbordet, lastade in i släpet och åkte hem.




Jag hittade ingen bild där soffan är mörkgrå som den vi har nu. Ska försöka ladda över bilder från min mobil.

Vi har monterat klart allt nu och det är så fint. Otroligt skön är den och sitta i.

Nu har vi ätit middag och provar soffan från alla möjliga vinklar.

I morgon ska Carro jobba på Flottsbro och Terese skulle visst jobba någon stans hon också.


Välkommen år 2009

Nytt år och nya möjligheter. I dag har det varit en riktig "innedag". Blev förvånad när jag vaknade i dag och kollade på klockan och den visade 11.30. Oj oj det var länge sedan vi sov så länge, vi gick ju och la oss vid halv 1.

Terese skickade sms 03.30 och talade om att dom var på väg hem dit där dom skulle sova. Hon missade 12 slaget för då satt dom på en buss. Haha

Det är tur att vi vuxna sköter oss (nu iallafall)

Dagen i dag annars har vi spenderat i soffan framför tv´n.

Carro och Jonas kom hit precis och ville ha mat, kanske lite fyllehungriga tror jag. Dom ska visst sova här inatt.

I morgon blir det tidig uppstigning eftersom vi ska ringa Direktmöbler och kolla om "våran" soffa finns kvar. Det känns som jag tjatar en hel del men jag vill verkligen ha den.

Nu ska jag vara lite social med bakisbarnen.

 

RSS 2.0