Kalla mig MORMOR

I onsdags kl 12.40 blev jag mormor till Ella!
Hon föddes med snitt och jag fick den stora äran att vara med under operationen!
Terese var jätteduktig!

Återkommer med en utförligare redogörelse om händelse förloppet.

Ella är världens sötaste tjej, väldigt lik sin mamma!


Specialist BB SÖS

Terese blev ju inlagd på HS för havandeskapsförgiftning, på ronden i torsdags säger läkare att inom dom närmsta dagarna kommer Terese att sättas igång. Va skönt tänkte vi. På ronden i fredags var även överläkaren med hon säger till Terese att hon kan åka hem och vila....... Den första läkaren (från torsdagen) hade helt glömt bort att det var hon som satte in blodtrycks sänkande medicin till T..... Vi åkte hem något förvirrade. Terese och även Dennis bad mig ringa till SÖS för att få hjälp. Jag ringde och Terese fick en tid kl 16 på deras specialistmödravård där hon på en gång blev INLAGD! Bt var högt och proteinet i urinen var +2. T ville att jag skulle sova kvar med henne så självklart gjorde jag de. I morse när barnmorskan kollade trycket låg det på 170/120......(vila hemma enl. HS) dom höjde upp medicinen flera gånger under dagen ett tag var det riktigt jobbigt. Nu ligger tycket på 130/80 vilket är riktigt bra med tanke på hur det har varit. Hon har börjat känna ett ordentligt tryck neråt och i ljumskarna så vi kan ju bara hoppas att nåt är på gång. I morgon från kl 11 får jag bara äta/dricka flytande eftersom jag ska på röntgen här på SÖS på måndag kl 11 och då ska tarmarna vara "tomma". Nu ska jag börja väcka lilla fröken för vi ska kvällsfika.

Terese

Nu ligger Terese inne på anatal avd granne till förlossningen. Blodtrycket är fortfarande lite för högt. Dennis och jag åker tillbaka in tidigt i morgon bitti.


Specialistmödravården

På förmiddagen idag åkte Terese, Dennis och jag till barnmorskan för en koll. Där visade det sig att Terese hade ganska mycket protein/äggvita i urinen och lite högt blodtryck. Så nu är alla väskor packade och ligger i bilen, vi är på specialistmödravården på HS nu och väntar, dom tog ett kort ctg när hon hade en riktigt kraftig sammandragning och blodtrycket är fortfarande högt så just nu väntar vi på läkaren.


Mycket just nu

Igår blev det till att åka med Terese till spec. Mödravården på HS.

Terese misstänkte att vattnet hade gått.

Hon fick ligga med ctg en stund och då fick hon ordentliga sammandragningar..... Vi blev nog lite rädda båda två.

Tydligen var det inte vattnet.......

Förmodligen gick hennes slempropp i går kväll så nu är det bara hoppas att det kommer igång på riktigt nu.

Om en liten stund ska jag iväg och träffa smärtläkaren.
Igår fick jag akupuntur får även det på fredag också. Imorgon är det bassäng träning som gäller.

Idag går Terese in i v 37!


Specialistmödravården

På morgonen idag åkte jag med Terese till barnmorskan, där såg dom att hjärtljuden var lite lägre än vanligt och så har Terese haft mindre fosterrörelser.
Bm ringde specialistmödravården på HS så här sitter vi nu, Terese med ctg och jag i en hård stol.

Nu tickar <3 på som det ska och lite sammandragningar har hon!

I eftermiddag ska jag förhoppningsvis på mindfulnes.

Nu ska jag fortsätta stirra på ctg kurvan.


Skit

Just nu känns allt bara skit!


RSS 2.0