Gott slut och Gott Nytt År!

Först vill jag börja med att Gratulera Ulrika som fyller 40 år idag! GRATTIS GRATTIS!

I går skrev jag inget tiden räckte inte till riktigt. Vi hade storstädning här hemma sen var vi och handlade maten som vi skulla ha i dag. Vi var ju inte ensamna i affären direkt, det kändes som det var väldigt mycket folk köerna var skapliga.

På dagen i dag har jag stått och fixat maten, det var mycket hackande och skärande. Mamma och pappa kom klockan 3. Maten var verkligen till belåtenhet. Till förrät var det Lax och räkcoctail och varmrätt Oxfilé provencale. Eftersom pappa går på cellgifter är det ett lotteri vad gäller hans smak. Men även i dag tyckte han att det var jättegott.
Jippi jag lyckades igen.

När mamma och pappa åkte hem gick Sami och jag en runda med hunden så hon klarar sig till efter 12 slaget. Hon är inte rädd men lite harig.

Terese firar in nyåret med kompisar, det gör även Carro. Hon och Jonas skulle visst ha fest.

Nu sitter Sami och kollar på James Bond och dricker öl. Jag är trött och vill gå och lägga mig, men det får jag inte göra för honom för vi ska gå ut till 12.

På fredag ska jag ringa till Direktmöbler och kolla om dom har kvar soffan vi har bestämt oss för, finns den kvar hyr vi ett släp och åker dit på en gång och hämtar den. HOPPAS HOPPAS vill ha den nu.

Nu ska jag lägga mig på soffan och försöka sova en stund.

Nu vill jag bara önska ALLA ett Gott slut på 2008 och ett Gott Nytt År 2009!!!!!!!!!

Kört bil

I dag gick vi faktiskt upp ganska tidigt redan 9.30. Efter frukosten och kaffet så började övningskörningen.

Vi eller rättare sagt jag styrde kosan mot Jordbro och www.direktmobler.se . Där inne hittade vi VÅRAN soffa.

 Den här soffan kommer det att bli fast den ska vara mörkgrå.

Vi hittade även ett runt jättesnyggt bord som passar perfekt till. Dom hade till och med soffan i lager hemma men den var ju lite stor för min lilla bil.



Övningskörningen gick bra, jag har ju inte kört nu på jättelänge men det ska bli ändring på det nu.

I morgon måste vi åka och handla maten inför nyårsafton. Då ska ju mamma och pappa komma hit. Hoppas bara att maten kommer att smaka för pappa, nu är det ju 1 vecka sedan han fick cellgifter

Terese är och shoppar med en kompis och Carro är hemma med Jonas.

Nu ska jag försöka övertala min man att vi ska åka och hämta hem mat från Thai restaurangen i Kurvan. Är lite småsugen på thaimat idag.


Nu är julen över

I går var vi och firade "lilla julafton" hos mamma och pappa. Totalt var vi 14 stycken där, det var mamma, pappa, morfar, jag , Sami,Terese, Carro, Jonas, brorsan, Jana, Kim, Stephanie, Fanny och Oliver.

Morfar fick ju hjälp med specialtransport och trappklättrare så han kunde vara med ett par timmar.
Maten var jättegod och sällskapet var väldigt trevligt.

Sami och Jonas va lekfarbröder till Oliver, dom sprang runt och busade som sjutton. Oliver fick ju bla en polismotorcykel, den var en hit.

Vi andra fick också julklappar, bla pengar, ljusstakar, duschkrämer, presentkort mm.

I dag så har vi åkt runt till lite olika möbelaffärer (inte IKEA) och kollat på soffor, vi har hittat några som verkligen faller oss i smaken.
Terese har varit i Skärholmen och shoppat loss, hon hade ju riktigt mycket pengar på massor med presentkort.

I morgon ska jag köra igen, jag ska nog övertala min man att vi åker till Direktmöbler i Jordbro och kollar lite på deras möbler. Man kan ju alltid förena nytta med nöje.

Vi måste även passa på att köpa maten vi ska ha på nyårsafton, då ska mamma och pappa komma hit som vanligt och äta.

Nu är det dags för mig att börja med maten.




 Den här typen av soffa vill jag ha.




Snart är det julafton igen

I går kväll satt Sami, jag och Terese och spelade poker. Riktigt roligt faktiskt med tanke på att jag vann.

Om en stund ska vi gå till mamma och pappa för att fira julafton igen, den här gången tillsammans med brorsan och hans familj.
Morfar kommer ju också dit.
Carro och Jonas har ju sovit i lägenheten inatt så dom åker dit direkt.

Vi ska ta med oss Zita för nu är det ju inte bara Oliver som slaskar och tappar mat på golvet när han äter, morfar gör ju det också speciellt efter hjärnblödningen. Det blir ju kalas för hunden.

Jag funderar på om jag ska gå  tidigare och hjälpa mamma lite eftersom hon ska åka till servicehuset för att åka med morfar i färdtjänsbussen till henne. Då slipper han ju åka själv eftersom han är lite"koko" nu för tiden.

Det ska bli så kul att träffa Fanny igen, nu har hon ju flyttat ner permanent till sin pappa. Hon har ju bott hos sin mamma i Arvika i 8 år, under den tiden har vi ju inte kunnat träffa henne så ofta. Men nu blir det ändring på det.

Annandagen snart avklarad

Oj vad vi sover länge på mornarna, i dag gick vi upp 10.30. Jag använder min spikmatta varje kväll, den är helt underbar. Det gör så där skönt/ont på ett bra sätt. Somnar jätteskönt och snabbt efter att ha legat på mattan i ca 20 minuter.

När vi vaknade så var Terese inte hemma, hon hade smitit iväg vid 10 för att möta sin syster i stan för reashopping. Tjejerna var vänner hela tiden, dom kom hem vid 3 tiden med en hel del fynd.

Efter middagen spelade Sami, jag och Carro "Rock Band" ett par timmar.

I morgon ska vi fira "lilla Julafton" hemma hos mamma och pappa. Vi kommer ju att bli några stycken där, Jonas, Carro, Terese, Jag, Sami, Zita, Brorsan, Jana, Stephanie, Kim, Fanny, Oliver Och Morfar.

Morfar får ju special transport med färdtjänsten, dom kommer att hjälpa/bära upp honom för trapporna så han kan få vara med.

Just nu sitter jag, Terese och Sami och är väldigt sociala i vardagsrummet med en varsin laptop i knät och surfar samtidigt som vi kollar på körslaget.  Roliga familjen.

 

GOD JUL!!!!

I dag är det julafton och min mammas namnsdag, grattis till henne.
Sami och Terese åt julgröt till frukost.

Terese blev hämtad av sin pappa och syster för en stund sedan, dom ska till deras farmor och äta jullunch. Efter det åker dom till nästa firande med sin pappa.

Sami och jag äter våran julmat här hemma sen tar vi en promenad med hunden ner till morfar för fika. Mamma och pappa skulle ta med sig julmat till morfar och äta med honom.



God Jul!



Efter att Sami och jag ätit av julmaten så tog vi en promenad med Zita hem till morfar. Mamma och pappa hade ätit med morfar och väntade med kaffet tills vi kom.

Vi hade med oss foton på tjejerna som morfar fick. Mamma och pappa fick Lindemans Låda, vi satt och lyssnade på en hel del av historierna. Hasse & Tage är ju så himla roliga. Det är ju 12 timmars material på skivan. Vi fick oss i allafall ett gott skratt flera gånger om.

Lite snö har vi fått nu till jul, typ 48 flingor.

Nu sitter Sami och väntar på att bastun ska bli varm, jag väntar på att klockan ska bli 21 för då ska jag kolla på Robert Wells 10 år med Rhapsody in Rock.

Nu vill jag bara passa på att önska alla en bra fortsättning på julen. 

Dagen före

Sami åkte och hämtade Carro i Fagersjö på förmiddagen i dag. Sen åkte dom tillsammans och handlade det sista tills i morgon. Det blev även ett besök på bolaget för lite inköp av cider och öl.

Jag passade på att duscha både hunden och mig.

När dom kom hem från affären så hade vi en lite julafton här eftersom tjejerna ska fira julafton med sin pappa.

Jag fick det jag hade önskat mig av min familj, en spikmatta.


http://www.spikmattan.com/index.php

Den ska tydligen vara bra när man har fibromyalgi, så nu ska jag pina mig ordentligt. Den lilla stunden jag provade efter jag öppnat paketet så var det jätteskönt.
Man kan tydligen lägga den i sängen och ligga på den tills man är på väg att somna och då tar man bort den.

Snart börjar det bli dags att fixa maten, jag börjar bli lite hungrig.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!!!!


En liten uppdatering:

Vid 3 tiden åkte Sami och jag till Lidingö för att lämna julklapparna till hans systerdöttrar. Vi passade på att fika lite innan vi styrde hemmåt igen.
Terese hade börjat med maten så det skulle gå lite fortare.

Nu sitter vi med varsin laptop i knät och surfar. Om en stund ska vi kolla på Svt´s uppesittarkväll.

Terese är ute med en kompis och Carro är med Jonas hos hans föräldrar och spelar/kollar på bingolotto.

Pappa fick sin cellgiftbehandling i dag. 

 


Snart jul

Sami har ju semester nu i 2 veckor. Vi åkte till Kurvan på förmiddagen i dag och köpte lite julklappar. Det var smart av oss att åka så tidigt för då var det inte så mycket folk. Man märkte att det kom mer ju längre tiden gick, när vi åkte hem vi 12.30 tiden var det fullt på alla parkeringar.

När vi kom hem var det bara ställa sig och sortera all tvätt, mindre roligt. Nu är det tjejernas sak att plocka in sina kläder.
Jag har passat på att bädda rent i sängarna, Sami fick jättefina påslakan i julklapp från jobbet.

Middagen i dag blev skinka med råstekt potatis, jättegott.

Just nu sitter vi och kollar på akvarium, vi är lite småsugna på ett litet. Får väl se om vi hittar nåt som faller oss i smaken.

I dag fyller Oliver 3 år!!!!! Grattis fasters älskling, ses den 27/12.


Fixat hela dagen

I går kom Carro och Jonas förbi och åt middag med oss, dom var så snälla och handlade innan dom kom.

Jag gick och la mig klockan 22 i går och vaknade kl 10 i morse, riktigt pigg och utvilad för första gången på riktigt länge.
Efter frukost och kaffe startade min kökstjänst. Började med att göra en Jansons Frestelse, medans den var i ugnen så var det dammsugaren och skurmoppen som fick röra på sig.

Jag skickade iväg Sami till affären, han kom hem med skinka, lax mm. När Janson var klar så gjorde jag för första gången en av alla finska lådor, kålrotslådan. Nu står den i ugnen, både Sami och Terese tycker att det luktar "bajs".

Sami fick fixa middagen i dag eftersom jag har haft fullt upp med allt annat.
När vi ätit och fikat hjälpte jag Terese att möblera om lite i hennes rum. Hon var ju rolig, jag trodde att hon skulle hjälpa till lite men hon satt lite snyggt på sin säng och pratade i mobilen.

På tv just nu är det hockey Sverige-Finland, det är ju lite halvhöga röster här hemma nu.
När hockeyn är slut ska vi spela Rock Band.

 Jag vart väldigt sugen på en öl nu, jag är nog värd det efter allt slit idag.


Äntligen fredag igen

I går var jag med Carro i Skärholmen igen, hon skulle ta en spruta. Efter det gick vi runt lite i centrum och handlade.
Vi gick även upp till morfar en snabbis, jag fick värma hans mat för han var hungrig.Han har ju gått ner en hel del i vikt.

I dag har jag haft fruktansvärt ont i huvudet, jag har en känsla av att migränen är på väg och mina tabletter är slut......kul eller inte.

Carro och Jonas är på väg hit, dom skulle tydligen äta här.
Sami börjar sin 2 veckors semester idag. Så det blir till att köpa klart julklapparna nu närhan är hemma. Vi måste även köpa klart julmaten.

Vill passa på att önska familjen www.wingren.blogg.se  krya på er och håller tummarna för att ni är friska till jul.

 

Vilken dag

I dag har jag varit med Carro i Skärholmen i massor med timmar. Vi passade på att köpa lite julklappar. Eftersom jag inte vet vilka som läser min blogg så kan jag ju inte skriva om allt jag köpte.

Men eftersom Carro var med så vet hon att hon ska få en ny vinterjacka, hon var ju tvungen att prova den, jättesnygg. Jag misstänker att hon kommer att visa bild på den i sin blogg sen.

Jag handlade även till min brorsdotter, svägerskan, hennes ena dotter och min bror.

Carro passade på att köpa en ny mobil           hon är överlycklig nu. Den var faktiskt jättefin.

När Terese kom hem från skolan i dag hade hon sin pappa med sig, han passade på att fika här innan han och Carro åkte iväg. Carro ska ju på sin träning nu på kvällen.

Terese är iväg på Bajen Fans hockey.

För en liten stund sedan var  var det en kille här som gjorde en besiktning av våra fönster, han skulle rapportera till Mockfjärds i morgon sen kommer det komma en målare som ska fixa det som är galet. Han bytte tryckena på Terese fönster på en gång så nu är det lika överallt.

Pappa fick ingen cellgiftbehandling i dag för värdena var inge bra, nästa behandling är planerad till på tisdag. Hur konstigt det än kan låta så ville han ha behandlingen idag för sen skulle det bli ett uppehåll tills efter nyår och då hade han hunnit få tillbaka smaken så han hade kunnat njuta av julmaten ordentligt.

Nu ska jag sätta mig och slå in julklapparna.

Moppeväder

I dag var det en trött familj som hade väldigt svårt att kliva upp. ( Carro går upp som hon ska) Snart så får vi sova länge igen. Sami jobbar ju bara tills på fredag sen är det semester i 2 veckor. Det ska bli så skönt.

Eftersom det var moppeväder i dag så åkte jag till Skärholmen och handlade, det var lika bra att börja köpa lite av julmaten nu.

Nu har jag fått lite tips på julklappar till Fanny och Oliver, om det är moppeväder i morgon åker jag nog och köper det.

Till dom stora barnen vet jag redan vad vi ska köpa, det tar vi nästa vecka.

I dag skulle Sami jobba över, han skulle ha nåt möte 18.15 så jag har ingen aning om när han kommer hem.
Carro åker snart till Jonas och möter honom på jobbet, sen åker dom hem till "deras" lägenhet.

Nu ska jag fortsätta kvällen på soffan framför tv´n.

Nu är det nära...

I dag har jag bara suttit hemma och tagit det lugnt. Ja  jag har ju varit på promenad med hunden men annars har det inte hänt så mycket.

Jag hade planerat att ta moppen till Skhlm så jag kunde köpa lite julklappar, men det var så halt och jag orkade inte gå dit.

Sami jobbar ju sista dagen på fredag sen har han semester i 2 veckor.
 
Carro ringde för en stund sedan och talade om att hon hade fått fullt med bajs på hela sig, hon skulle fixa nåt med nån backventil och den "sprack". Hon har ett mysigt jobb.........

Terese är på sin praktik, hon skickade ett mms tll mig förut för att visa sina nya skyddsskor som hon hade fått av sin chef.  Han är så himla snäll.

Om en stund är det dags att börja med maten och sen ta en promenad till med lilla vovven. 

En vecka kvar........

I går efter våren tacomiddag gick jag med Sami till grannen. Jag och Fru granne fikade och satt och pratade medan "gubbarna" jobbade.

När allt var klart blev det whisky? provning, det slank ner en hel del på vissa. Vi kom inte hem förrän vid midnatt. Trevligt hade vi i alla fall.

Jag gick upp vid 9 tiden i morse när Terese hade gått ut med hunden. Hon och hennes polare som sov här åt frukost innan dom åkte till innebandy matchen.
Carro drog i väg till sin gympagrupps juluppvisning.

Sami och jag tog en promenad till morfar och hälsade på. Mamma och pappa var där så det blev lite fika.

Vi åkte och köpte datorn till Terese, det är ju en kombinerad födelsedagspresent och julklapp.Sami har installerat allt nu som ska vara i den.


Just nu är Terese i Järfälla och kollar på match, Carro sitter med sin dator i knät och Sami med Terese. Vilken underbar familj vi är. Vi sitter ju tillsammans ändå.

Om en halvtimme ska vi titta på Svenska Hjältar så jag ska nog plocka fram "snorpapper", det lär ju behövas.

När vi köpte datorn så fick vi en 40 timmars kryssning till Helsingfors eller Riga som gäller tills 31/3-09 så det kanske blir en liten resa.
Carros första fråga var "När åker vi" haha.

Lucia dagen i dag

Först vill jag börja med att gratulera min vän J som har namnsdag idag, Grattis!

Gårdagen då, jo vi kollade på Idol finalen.Det var ju helt klart rätt person som vann. Han är ju jättebra Kevin.

I dag så ska Terese ha massor med folk här som ska äta tacos så min uppgift lär ju vara att stå och skära grönsaker och steka köttfärs.
Jag har hunnit dammsuga av lite här redan.

Min svärmor ringde för en stund sen och talade om att dom skulle komma förbi en snabbis och lämna julklappar till tjejerna.

Sami ska förmodligen gå över till grannen och fixa klart elen så han kan basta nån gång.

Carro har "flyttat" hemifrån, hon och Jonas är hundvakt i en månad,  det ska bli spännande att se hur det går.

Nu ska jag hoppa in i duschen.

Hoppas alla får en underbar Lucia.

Snöslask och fredag

Nu är det fredag igen.

I går gjorde jag inte nånga knop här hemma. Jag satt i telefon med en kompis större delen av dagen.
Terese var på praktiken sen var det Luciasim och julavslutning, hon kom hem med en jättestor chokladask .

Carro var på sin praktik.
 I dag ska jag på uppföljningsmöte i skolan, hade ju tänkt att ta moppen dit med det ser ut som jag får gå. Det är ju snö blandat regn som kommer så risken är ju att det kan bli lite slirigt.

Ska försöka handla på vägen hem från mötet. Om jag inte orkar så får Sami handla på vägen hem från jobbet.

Pappa har fått svar på röntgen han gjorde i måndags. Svaret var att det cancern har inte "vuxit" men han hade lite vätska i lungsäcken så han måste vara extra noga om han får feber.

Nu börjar det bli dags för en tidig promenad med hunden eftersom mötet är kl 12.

Trevlig helg.

Massor med köttbullar

Gick upp med familjen i morse igen eftersom dom (inte Carro) har en förmåga att dra sig ganska länge. Var lite små irriterad ett tag. I morgon ska jag sova, jag behöver det känner jag nu.

Carro kom hem på fika i dag tillsammans med 3 manliga jobbarkompisar, jätte trevliga killar.

På eftermiddagen stog jag och rullade köttbullar på ca 1,6 kilo köttfärs, jag orkade inte stå och steka dom i stekpannan för den suger. Måste köpa en ny ganska omgående. Köttbullarna "stektes" i ugnen i stället och det blev mycket bättre.

Om det är moppeväder i morgon ska jag åka och handla lite av julmaten. Vi kommer inte att ha så mycket i år eftersom tjejerna firar julafton med sin pappa.

Den julmaten vi ska ha är Jansson, lever / potatis / morot / kålrots lådorna, sill, kalvsylta, skinka och lax. Oj det vart lite i alla fall.

Den 27 dec firar vi "jul" med brorsan och hans familj hemma hos mamma och pappa.

När jag pratade med mamma i morse sa hon att morfar verkade lite sämre i går, personalen hade också sagt det. Han var stadig på benen med hade varit jätte virrig. När mamma var och hämtade honom från fikastunden på Eken så visste han inte vart han skulle svänga för att komma till sin korridor. Jobbigt jobbigt.

Jag ska ta en sväng förbi hos morfar i morgon när jag ska till affären.

Nu ska jag lägga mig tillrätta på soffan och kolla på Roomservice.

Mina barns älskade faster har startat en insamling mot cancer, besök länken och ge bidrag!


http://www.barncancerfonden.se/2332
 

Snart ska det bakas

I morse klev jag upp samtidigt med resten av familjen. Jag var riktigt pigg trots den tidiga timmen.
Just nu ligger den sista tvätten i maskinen sen är det bara sorteringen kvar.

Jag tror att våran "lilla" hund ska börja löpa snart, hon är helt hopplös när vi är ute.Hon står stilla och luktar på samma ställe i flera minuter sen går hon ett par steg sen går hon tillbaka igen.........


När Sami kommer hem från jobbet idag ska vi åka iväg till Siba och lämna i Carro´s dator, det är nåt fel på skärmen.

Om en liten stund ska jag sätta igång och baka matbröd, den här gången blir det en trippel sats så det räcker ett tag.

Nu ska jag kolla igenom posten sen är det bakningen som gäller. 

Ny underbar vecka.........

Ännu en dag närmare jul. I dag hade Terese inte någon praktik eftersom hon var tvungen att göra ett musikprov i skolan.
Sami och Carro har i allafall varit på jobbet respektive praktiken.

Jag tog en promenad med hunden och mötte Terese när hon slutade. Hon åt lite lunch sen gick vi till Skärholmen. Vi gick upp till morfar och häsade på. Det var ju inte meningen att mamma och pappa skulle dit i dag eftersom pappa hade sin röntgen, men dom dök upp ändå. När vi kom så var morfars systerson och fru där. 

Det kändes som det var öppet hus, men det såg ut som morfar tyckte det var kul och det är ju huvudsaken.

Efter en stund gick vi och handlade och på vägen hem fick vi sällskap med en av våra grannar så vi fick en trevlig pratstund.

Jag har en så länge tvättat 3 maskiner, det blev så mycket så jag satte på bastun och ställde in en torkställning där så det torkar fortare.

Carro kom hem en snabbis och åt innan hon drog iväg på sin träning. Terese har också åkt iväg på träning.

Just nu sitter jag och väntar på att Sami ska komma hem från jobbet.

 Nu ska jag springa ner och fixa tvätten.

Snart är helgen över

I går var det fullt hus här. Min svärfar, svägerskan med sina 2 barn, Carro, Sami och jag. Vilken ljudnivå det var, jag kanske börjar bli gammal men jag fick ont i huvudet av allt skrik.

Trevligt var det i alla fall, vi åt god mat fikade och pratade. Svägerskan och barnen åkte hem straxt innan 8. Vi kollade på  finalen av Stjärnor på is, enligt min mening skulle Jesper ha vunnit men men.

På morgonen i dag skjutsade Sami Carro till Flottsbro för hon skulle på jobbmöte. Vid lunchtid åkte vi och lämnade svärfar på Lidingö.  Han skulle bli skjutsad till Arlanda av sin dotter.

Sami och jag åkte vidare till Rosersberg för 16 & 3 års kalas. Oliver fick ett par riktiga hockeyskridskor av oss och Stephanie fick dom 3 böckerna hon ville ha.
Där serverades goda tårtor och kaffe.

Vi började våran hemfärd vid 3 tiden.

Terese skulle äta middag hos sin pappa så hon kommer väl hem snart.

I morgon ska pappa på ny röntgen så det kommer bli några jobbiga dagar innan svaret kommer.

Veckan som kommer ska jag tillbringa i tvättstugan varvat med julklappsköp.

Nu ska jag snart kolla på Wallander.

Snart är huset fullt

Svärfar är på plats, resan hade gott bra.

Vi vaknade vid 8 i morse när kaffemaskinen började mala bönorna. Då var det vara gå upp och hålla honom sällskap.

Terese ska snart i väg på ett möte senare en tävling. Carro är på öppethus i sin skolan men kommer hem snart.

Min svägerska och hennes barn är på väg hit så snart är det slut på friden.

Sami och hans pappa åkte i väg en stund för att kolla i nån affär. Jag tog moppen i regnet och åkte och handlade eftersom dom också ska äta här. Jag får nog tillbringa halva dagen i köket skulle jag tro.

I kväll ska det kul att se finalen på Stjärnor på is.

 

Nu är svärfar på väg

Jag åkte och hämtade Terese från skolan eftersom hon skulle ha 18 paket kaker med sig hem.

Sami gick direkt till grannen när han kom hem för lite el jobb, det blev inte helt klart men nu är det inte lång tid kvar innan han kan basta.

Middag och kaffet är avklarat.

Terese är på ishockey och Sami sitter i bilen på väg till Arlanda för att hämta sin pappa.

Jag ska sätta mig tillrätta och kolla på Idol nu.

Snart 2:a advent

I dag är det fredag igen.  På söndag är det 2:a advent det går så fort.

Jag hoppar över besök hos morfar i dag för jag måste städa här hemma. Vi får ju främmande i kväll. Vid 20.00 kommer svärfars plan från Finland.

I går kväll när vi gick och la oss så började jag må så jävla illa. Det tog en stund innan jag kom på varför, jag har ju ökat upp dosen på en av mina mediciner och då blir det ju så. Somnade i allafall efter en stund.

I morse gick tröttmössorna upp när klockan ringde. Dom är så duktiga.........

Om en liten stund ska jag ta en ordentlig lång promenad med hunden så jag har orken att jaga dammsugaren sen.

I morgon vet jag inte om Sami´s syster kommer hit eller om dom (Sami och hans pappa) åker hem till henne. På söndag ska vi till brorsan på Olivers 3 års & Stephanie´s 16 års kalas.

Trevlig helg!

Oj vilken dag

Dagen i dag började inte så bra för vissa i familjen. Sami och Terese tyckte visst att sängen var väldigt tilltalande eftersom dom fortfarande sov när mamma ringde 8.30.

Sami flög upp och åkte iväg till jobbet, Terese åt frukost innan hon tog bussen till sin praktik. Jag får nog ta och kliva upp varje morgon så dom inte försover sig nåt mer.

Jag tog morgon promenaden med hunden efter att jag ätit frukost.
Vid halv elva tiden gick jag till Skärholmen och köpte födelsedagspresenter till Oliver och Stephanie, vi ska dit på kalas på söndag.

Passade på att gå upp till morfar. Han satt i fåtöljen helt ensam. Mamma och pappa kom straxt efter, dom hade varit och handlat åt honom.
Jag blev kvar där medans mamma och pappa åkte hem och åt lunch.

Morfar och jag fikade tillsammans.

I dag var det ju uppföljningsmöte med biståndsbedömmaren, mamma ville att jag skulle stanna kvar under mötet. Usch vilken tråkig kärring hon var bedömmaren. Vi satt tysta så hon fick ställa frågorna till morfar och svaren hon fick var ju som hej kom och hjälp mig.
Nu har jag i alla fall kommit hem och varit ute med hunden, snart kommer nog Sami och Terese hem. Carro är på  julbordskryssning med sin praktik.

I morgon kommer min svärfar till Sverige och stannar här över helgen. Det ska bli trevligt.

Nu ska jag sätta igång med maten.

Uppehåll i dag

Dagen i dag har varit helt ok. Satt vid datan lite på förmiddagen innan jag tog en promenad med hunden.

Sen var det dags att åka och tanka moppen. Åkte in till SKHLM och handlade sen bar det av till morfar. Han är lite rolig den "gubben". Han låg och vilade när jag kom, jag frågade honom om inte han skulle ner och fika på Eken. Han nästan studsade upp ur sängen och GICK hela vägen ner där han fikade. 

När vi kom upp till honom igen försökte han prata, man märker ju att han har så mycket att säga men det går ju inte. Talet har ju blivit bättre och bättre men han kommer inte så långt som till poängen tyvärr.

I morgon ska ju mamma på möte med biståndsbedömmaren igen så då för vi se hur det går.

I dag fick pappa sin cellgiftbehandling och än så länge är allt bra.

Nu ska jag slappa i soffan resten av kvällen. 


Usch vilket väder....

Nu har det regnat hela dagen, det är så tråkigt. På förmiddagen tog jag min moppe och åkte bort till Kungens Kurva.

Jag skulle hämta ut mina mediciner på apoteket men det var så mycket folk så jag orkade inte vänta. Gick i stället  in på City Gross och handlade middags maten. Det får bli en sväng till apoteket i kväll när Sami kommer hem.

När jag kom hem igen så var det bara att ta på hunden regnkläderna sen tog vi en promenad hem till morfar. Han blev så glad när vi kom dit. Han har ju fortfarande väldiga problem med talet men det kommer fler ord nu en från början.

När vi hade varit där en stund så kom en av skötarna dit, han tog med morfar i rullstol ner till Eken på fika. Det såg ut på morfar som han uppskattade det. Vi får väl höra i morgon hur det var.

Mamma och pappa har varit på SÖS i dag på läkarbesök och i morgon ska pappa få cellgifter igen. Jag går förmodligen upp till morfar i morgon också eftersom mamma och pappa inte kan det.
På torsdag ska det vara ett uppföljningsmöte med kärring biståndsbedömmare, det ska på riktigt spännande.

I dag har Carro varit på jullunch med praktiken.  Hon praktiserar på Stockholm Vatten.
Terese är i skolan nu men hon lär ju komma hem när som helst.

På fredag kommer min svärfar hit till Sverige och stannar tills på söndag. Det är lite tråkigt att vi inte träffar honom så ofta, han brukar oftast komma hit 2 gånger per år.

Nu ska jag börja förbereda middagen.

Ny vecka nya möjligheter

Vi kan ju börja med att sammanfatta gårdagen.

Sami var hos grannen och fixade elen till deras bastu. Jag tog en promenad med hunden. Vid 14.30 tiden åkte vi till Andreas för födelsedags fika, det var jätte trevligt.

Efter fikat gick vi över till tjejernas pappa som bor på samma gård. Terese hade ju haft "kalas" hos sin pappa.

Hon valde att stanna kvar över natten hos honom så jag Carro och Sami åkte hem. Jag körde och det gick bra även den här gången.

När vi kommit hem och hade ätit så började Carro kolla på lite filmer från våran videokamera, det slutade med att vi kopplade in den i tv´n, där blev vi sittande ett bra tag och skrattade gott.

Det var en film på Terese när hon var ca 9 år och hade en dansuppvisning för oss i vardagsrummet, hon var såååå liten.
Första filmen på Zita när hon var ca 1 1/2 vecka, T första simtävling, första slalomåkningen mm

Vi kollade även på när Carro satt som målvakt i Nacka HI kälkhockey och hennes första gymnastik tävling.
Sami ska lägga över alla filmer på dvdskivor sen är det väl Youtube som gäller.

I dag har mamma nåt möte med en samordnare ang morfar och pappa har möte på stadsdelsförvaltningen om sin färdtjänst.

Jag ska nog gå över till morfar lite senare i dag och kolla läget.

Nu ska jag snart promenera lite med hunden.


RSS 2.0