GRATTIS GRATTIS!!!!!!!!!!!

I dag är det ingen vanlig dag för det är Andreas födelsedag HURRA HURRA HURRA HURRA !!!!!!

Grattis på 22 års dagen!

Hela dagen hos morfar

I dag har jag tillbringat nästan hela dagen hos morfar. Jag tog moppen dit vid 11.30. En stund senare kom mamma och pappa.

Mamma drog med mig till affären på en gång för det var lite som behövdes till morfars kyl.
När vi kom tillbaka hade brorsan och Oliver kommit.

Morfars sköterska var där när jag kom och hon berättade följande:

När hon kom på morgonen för att ge honom frukost så satt han i fåtöljen med kläderna på sig!!!!!!!!!!
Hon satte honom i fåtöljen när han ätit frukost, när hon kom tillbaka en stund senare så låg han i sängen.
När hon kom för att ge honom lunch då satt han på toaletten.

Han är rolig han min morfar. Han kan ju fortfarande inte prata så mycket och man ser ju på honom att han blir förbannad när det inte funkar.

Jag var kvar till personalen kom för middagsmaten, då åt han jättebra.

Jag åker nog dit en stund i morgon igen. Sami ska till en granne och fixa elen till hans bastu sen ska vi till Tullinge och gratulera Andreas som fyller år.

Nu ska jag bara slappa i soffan och kolla på Stjärnor på is.


10 år tillsammans idag!

Dagen i dag har varit riktigt bra. Jag och Carro gick till Skärholmen för att handla. Vi köpte present till Andreas som fyller 22 år på söndag.

Vi passade på att möta mamma och pappa för att följa med dom upp till morfar. Där tillbringade vi några timmar.

Jag följde med mamma när hon skulle köpa nya tofflor till morfar och hämta förtjockningsmedel på apoteket. Herregud vilket tempo hon höll, vi sprang igenom centrum på 3 sek kändes det som.

När jag kom hem hade min älskade man köpt 10 st höga mörkröda rosor till mig. TACK!!!!!!!!!!!


Nu är morfar hemma

I dag kom morfar hem till sin lägenhet. Mamma åkte med honom från sjukhuset. Direkt när han kom hem så kom personalen upp med en ny säng till honom, en sån man kan höj och sänka då även huvud och fotändan.

Han hade ätit lite lunch på sjukhuset innan han åkte hem, det är ju bra.
Jag var där ett par timmar och hälsade på. Han har ju fortfarande jättesvårt att prata, han försökte berätta något för mig men han blir så arg när han inte får fram orden.

Jag lyckades i alla fall få honom att skratta några gånger, det kändes riktigt bra.

Jag frågade morfar om jag skulle ta med mig hunden någon dag då sken han upp och svarade ja.

I morgon skulle sjukgymnasten komma upp och träna med honom.

Min huvudvärk vägrar släppa och läkaren har fortfarande inte förnyat mitt recept. Det känns ju lite surt att köpa 2 st migräntabletter receptfritt för 187:- när jag kan få 18 st tabletter för 193:-. Det är ju bara att hålla tummarna att det har släppt i morgon.


I morgon 28 november har jag och Sami varit tillsammans i 10 år!!!!!

Grattis till oss!

Morfar flyttar hem i morgon....

Mamma ringde för en stund sedan och lämnade uppdateringar om morfar och kärringen som är biståndsbedömmare.

Morfar har slutat äta, han fikade med mamma och pappa i går vid 13 tiden. Efter det har han inte ätit, ingen middag igår och varken frukost eller lunch i dag. Han sa till mamma att han inte skulle äta middag heller.

Förmodligen fattar så pass mycket av det som händer att han har gett upp nu.

Det ska ju vara ett uppföljningsmöte om morfar på torsdag nästa vecka och när mamma sa till kärringen bistånd att morfar har slutat äta så svarar hon: Ja men då kanske han inte lever på torsdag så då behöver vi inte ha något möte!

Hur jävla dum i huvudet får man vara........

Idioten tyckte även att mamma kunde åka till morfar varje gång han får besök för att låsa upp dörren eftersom han inte fixar det, annars kunde hon göra massa kopior på hans dörrnyckel och ge till hans bekanta. Hon sa så mycket korkade saker.

Just nu vet jag inte om jag ska skratta eller gråta.


Nu ska jag lägga mig på soffan och hoppas att min huvudvärk försvinner. 


Mitt i veckan

Oj vad snö vi har fått nu, synd bara att det ska töa bort.

Nu har i alla fall biståndsbedömmaren bestämt att morfar ska flytta hem till sin lägenhet i morgon. Mamma är så arg att hon skulle kunna gå upp i atomer.
Undrar bara hur många dagar det fungerar för morfar att klara sig själv.......

I går va Terese hemma från skolan för hon har sån fruktansvärd hosta, i dag har dom idrottsdag i Sätra hallen. Hon gick dit i morse men ska bara kolla på.

Jag fick hoppa över styrelsemötet i går för jag fick migrän. Jag sitteer nu och väntar på att läkaren ska förnya mitt recept.

Om en stund ska jag ut i snön med hunden. Sen ska jag försöka ta mig till affären för nu börjar det bli tomt i kylen.

995 gr & 38 cm

Den  24 november klockan 04.04 1992 föddes en liten tjej som fick namnet Terese. Efter ett akutsnitt pga av att hjärtljuden gick ner så plockades lilla fröken ut.

995 gr och 38 cm var storleken, inte mycket för världen. Hon fick tillbringa sina första 5 veckor på sjukhusets neonatalavdelning. När hon blev utskriven och fick komma hem vägde hon 1600 gr.

I dag fyller den "lilla skiten" hela 16 år. Hon har vuxit om sin storasyster på längden.

I dag är Terese på sin praktik som vanligt och blev ordentligt uppvaktad där. Senare åker hon direkt till träningen där hon ska bjuda på saffransbullar och julmust.

Carro är ledig i dag, tanken var att vi skulle ha gått till Skärholmen i dag men vi hoppar över det. Just nu snöar det så mycket här så man ser knappt våran lekplats här utanför.

Zita älskar snön hon blir som en valp när hon är ute.

GRATTIS TERESE PÅ 16 ÅRS DAGEN !!!!!!!!!!!!

Resultatet av vårdplaneringsmötet för morfar:

Biståndsbedömmaren har inte alla hästar hemma. Hon sa att morfar ska flytta hem till sin lägenhet. OM det inte skulle fungera så får han åka tillbaka akut till HS för att senare få en ny bedömning och ett annat boende.

Va fan min morfar är 92 år han har jobbat och betalat skatt i hela sitt liv. Nu är det så att han är BLIND på ett öga och har några procent syn på det andra. Han har pacemaker och har nu haft en kraftig propp i hjärnan. Proppen har satt sig så att han kan knappt prata (dom senaste dagarna mindre och mindre), han kan gå med rullatorn men MÅSTE ha stöd av en människa som är bakom honom hela tiden, han kan bara äta mosad mat, dricka med förtjockningsmedel, han har blöja. Han vet inte vad vi heter, när han är född.......listan kan göras ganska lång.
Men han ska flytta hem    ja jippi.

Läkarna på avdelningen FÅR inte tala om för bedömmaren hur patienten mår. Morfar svarar ju helt koko när man frågar honom något. Ställer man en fråga så svarar han ja sen frågar man samma sak 1 minut senare då svarar han nej.

Mamma är inte nådig nu kan jag lova. Morfar har ju ingen annan än oss.
Det lär ju garanterat bli en fortsättning på den här parodin.

Kalas och snöstorm

I dag har vi haft "kalas" för Terese. Min brorsa med familj, mamma och pappa var här.  I morgon har ju T praktiken sen har hon träning som hon ville gå på därav firandet i dag. Se är det ju så att brorsan bor så långt bort och då är det ju lättare att träffas under helgen.

Dagen har varit trevlig och mysig. När Carro kom hem gick hon, Terese, Stephanie, Oliver och Zita ut i snöstormen och åkte pulka. Alla "barnen" kom in med så fina röda kinder.

Mamma berättade att det var riktigt jobbigt att träffa morfar i dag, han såg sämre ut och pratade inte alls. Vårdplaneringsmötet blev aldrig av förra veckan utan det ska vara kl 14 i morgon.

Nu ska jag kolla klart på innebandy matchen med Henke Larsson.

Snö snö snö och bak

Vaknade i morse med världens träningsvärk. Terese och jag var ju och handlade i går och vägen till centrum består bara av uppförs backar även på hemvägen. Våra vagnar vägde säkert närmare 1 ton. Det kändes som så i alla fall.Sen att det var glashalt och typ 5 sandkorn gjorde ju inte saken bättre. Jag gick och spände mig hela tiden.

Men det bevisade ju i och för sig att jag fortfarande har vissa muskler kvar eftersom dom verkligen gör sig till känna i dag.

Jag har precis skickat i väg Sami och Terese till affären för lite handling. Just nu sitter jag och väntar på att saffrans degen ska jäsa klart.

Snöat har det gjort i mängder i natt och det snöar fortfarande. Det är så mysigt med snö, det blir ju lite ljusare ute. Längtar till nästa helg när man kan plocka fram alla adventsljusstakar.

På eftermiddagen i dag ska vi upp till grannarna och fixa deras el, vi och vi nja Sami fixar och jag är social.

Nej nu piper timern så nu är det bakning som gäller.

I dag ska det bakas

Nu har Terese och jag precis kommit hem från affären med två fulla "dramaten". Om en stund ska jag sätta igång och baka.
Brorsan med familj kommer ju hit på söndag och grattar Terese, eventuellt kommer mamma och pappa då också annars kommer dom på måndag.

Carro beställde pepparkaksdeg så jag köpte en varsin deg åt tjejerna. Jag vet inte om dom tänker baka eller äta den.

Jag ska i alla fall baka mer saffrans bullar, rågbröd och  2 st Apelsin och pepparkaks cheesecake.

Snart ska vårdplaneringsmötet om morfar vara, så mamma lär ju ringa om ett par timmar.

Carro är på väg hem, hon har varit och tränat.

Förhoppningsvis ska Terese städa sitt rum i dag så man vågar släppa in folk här.
Jag ska kolla igenom tidningen innan jag börjar med bakningen.

Hoppas alla får en underbar helg.


Iskall torsdag

I dag har det varit riktigt kallt ute, minusgrader i stort sätt hela dagen.

Det känns som telefonen har gått varm här hemma i dag. Så fort jag rest mig upp och varit på väg att göra något så har det ringt. Det är ju kul i och för sig men det vore ju roligare om samtalen sprids ut lite.

Terese har varit på sin praktik i dag, hon ringde precis när hon slutade och talade om att hon hade fått köra bil i dag i garaget. Häftigt tycker jag. På måndag får hon ju faktiskt börja övningsköra på riktigt om hon vill. 

I morgon hoppas jag att det är moppeväder för jag behöver handla  massor, jag ska ju baka massor i helgen till Terese födelsedag.

Min bror ringde precis och talade om att dom kommer hit på söndag och grattar T.

I morgon ska det formodligen vara vårdplaneringsmöte på sjukhuset för morfar. Mamma ska ju vara med för att föra morfars talan. Det är ju meningen att han ska till ett korttidsboende snart. Vi hoppas ju naturligtvis att han ska komma till Vårbergs sjukhem om dom fortfarande har kvar den typen av boende.

Nej nu ska tv´n få min fulla uppmärksamhet.

Nu är det snart helg igen

Onsdag igen då. Jag tog moppen på förmiddagen i dag och körde till Skärholmen för att handla. Lite småslirigt var det, nu är det ju så mycket grus på vägarna. Men allt gick bra, jag och maten kom hem helskinnad.

I dag har Carro varit och hälsat på morfar på sjukhuset, han hade tagit henne i hand och sagt födelsedag. Det är ju Terese som fyller år snart (på måndag) han har ju alltid blandat ihop mina tjejers födelsedagar.

Carro som inte ville åka till sjukhuset alls från början gjorde det helt själv i dag, jag är STOLT över dig med.

Annars har det väl inte hänt så mycket här i dag.
Terese fick sluta tidigare idag för deras lärare var sjuk. Lilla fröken låter inte så pigg heller, hennes hosta är ju inte att leka med.

I helgen ska jag försöka baka lite så det finns fikabröd på måndag när min "bebis" fyller 16 år. Usch jag tycker inte det var så länge sedan jag satt på sjukhuset och höll en liten "skit" som bara vägde 995 gr och var 38 cm lång.  Nu 16 år senare är hon längre en sin 18 åriga syster. På vikt sidan leder Carro fortfarande men det kanske ändras någon gång

Snart ska jag börja med maten.

Pappa är inlagd på HS

I dag blev även pappa inlagd på HS. Han var ju på provtagning på SÖS i dag och vid läkarbesöket så frågade läkaren hur det var med yrseln. Det snurrar ju riktigt bra i huvudet på pappa ganska ofta. Läkaren skrev en remiss till akuten på HS eftersom SÖS hade fullt.
Pappa blir tydligen kvar över natten i alla fall för olika undersökningar. Med andra ord blir det ingen cellgiftbehandling i morgon.

Så nu har jag både morfar och pappa på HS, kul eller inte.

Jag har mått riktigt dåligt i dag, ont i huvudet och mår lite småilla, jag vet ju anledningen och det går över snart.

Ska vi prata om vädret nu........ ja det är ju inte det roligaste direkt. Hund promenaden var ju ingen höjdare det var regn, snö och storm. Har verkligen ingen lust att gå utanför dörren igen.

Sami får handla när han åker hem, jag har ingen lust.

Nu ska jag kolla igenom frysen, det kanske finns något som kan slängas ihop till middagen.

Lite uppdateringar:

Pappa blev inte inlagd, proverna var bra. Det som kunde vara orsaken är all stress runt omkring cancern och att morfar är sjuk.

Cellgiftbehandlingen i morgon hoppas över så pappa fick vila lite.
Skönt att han får åka hem.


Kallt ute

Måndag igen, Carro har varit ledig i dag. Hon åkte nyss i väg till Årstaberg för att träna själv innan gympaträningen.

Vi har inte gjort speciellt mycket idag nån av oss, jag var på en promenad med hunden. Det har ju blivit riktigt kallt ute. Nu räcker det ju inte att ha väst på sig längre, dunjackan åkte på. Måste börja leta efter min mössa.

Min kära man får handla i dag när han åker hem från jobbet, det är ju inte riktigt moppe väder just nu.

Terese kom hem precis från sin praktik. Hon var så snäll att hon gick ut med hunden på en gång. TACK SNÄLLA!

Hon har ju börjat spela innebandy i Balrog och skulle egentligen träna i dag men hon hade tydligen trillat på jobbet och slagit i ryggen så hon hoppar träningen i dag.

Mamma och pappa åkte som vanligt till morfar i dag. I morgon ska pappa till onkologen på SÖS för provtagning och läkarbesök. Om proverna är bra så blir det cellgifter på onsdag. Håller tummarna.

Nu ska jag kolla lite på tv innan Sami kommer hem och matlagningen börjar.

Jag ser det snöar.............

Nu snöar det på ganska bra ute. Synd bara att det är så blött.

Vi åkte i väg till K-Rauta förut och köpte ett nytt lysrör till bänkbelysningen i köket. Nu ser jag ju igen när jag lagar mat.

Just nu håller jag på att bakar rågbröd,jag känner att jag är inne i en liten kreativ period. Hoppas att den stannar ett tag eftersom jag måste baka mer till Terese födelsedag den 24 november.

I morgon ska ju Terese till sin praktik och Carro ska till skolan. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på, funderar på om jag ska börja med lite julstök, baka lite till kanske rulla egna köttbullar försöka hitta recepten till dom finska lådorna.
Sami vill ju ha lever, kålrot, potatis och morotslådor.

Snart är det dags att laga middag också, i dag blir det tunt skivad och marinerad  fläskfilé med ris och sås.

Nu ska jag återgå till köket.


Lördag med allt vad det innebär.....

Skönt med lite sovmorgon, vi gick upp vid 10 och käkade frukost.

Sami ska snart åka en tur med motorcykeln, han och Robban ska leta efter lite grusvägar.

Jag ska försöka städa lite snart. Carro ska snart duscha hunden, det behövs verkligen.
Terese ska iväg på en innebandy match, men hennes pappa har inte kommit och hämtat henne ännu.

Lite senare i dag ska Sami förmodligen hjälpa grannarna med elen.

Jag har 2 pkt saffran i min plånbok så det kanske blir så att jag bakar lite om andan faller på.

Slutligen vill jag gratulera Andreas till NOLLAN och vinsten med 13-0. Du är bäst!!!

Senare samma dag!

Tjejernas pappa har varit här och fikat, trevligt trevligt.

Sami är fortfarande ute och kör, han lär väl komma snart eftersom det börjar bli skapligt mörkt ute.
Carro och jag håller på att baka saffransbullar, snart ska dom in i ugnen.

Nu är det pensling av bullarna som gäller.

Hoppas alla får en underbar lördag.

Regn regn regn.......

Jaha då var det fredag igen och det regnar riktigt ordentligt ute.
Jag hade tur att det var uppehåll när jag åkte och handlade, men precis när jag kom hem började regnet.

Min brorsa kom hit och käkade lunch och tog en fika, det var trevligt. Vi satt och snackade en stund innan det var dags för honom att återgå till jobbet.

Terese är just nu på gymnasiemässan och Carro ligger som vanligt och sover i soffan.

Jag ska snart börja med maten, i dag blir det helstekt fläskfile med salami och potatisgratäng.
Sami slutar ju om en halvtimme så jag får väll sätta fart.

I kväll blir det i allafall Idol. Vad som händer resten av helgen har jag ingen aning om ännu.

Grå torsdag

I dag gick familjen upp när dom skulle. Jag somnade om och vaknade när mamma ringde strax före 9.

Sen ringde en kompis vid 9 så då blev det ett riktigt långt samtal med henne, jag var tvungen att avsluta vid 12 för då behövde hunden gå ut.

Nu har ju vädret blivit så där grått och blött, det är så tråkigt. Man måste ju ha lamporna tända hela dagen.

Carro är rolig hon, just nu är hon på Skogskyrkogården och letar efter farmors Ruths grav. Hon knallar tydligen runt och letar efter graven. Hon har varit i minneslunden och tänt ett ljus för Lasse. Hon är så gullig.

Terese är på sin praktik i dag och i morgon ska hon på gymnasiemässan.

Snart ska jag lufta hunden igen sen är det lika bra att återgå till min plats i köket.

Vad som händer i morgon har jag ingen aning om ännu. 

Mitt i veckan

I dag gick jag upp strax efter 6 eftersom  min älskade man inte kliver upp när klockan ringer. Terese har lite svårt för det också.
Carro är duktig som kliver upp ordentligt i alla fall.

Jag åkte i väg till centrum och handlade ganska tidigt i dag så nu är det avklarat.  Hunden är rastad och klar.

Mamma och pappa åker som vanligt upp till morfar, dom skulle ringa och rapportera när dom kommer hem.

Middagen i dag blir pannbiff, stekt lök, potatis och gräddsås. Jag blandar i en påse(pulver) fransk löksoppa i köttfärsen, det blir jättegott.

Efter skolan i dag ska Terese till kyrkan och sen på träning tror jag. Carro har nog också träning i kväll.

Nu är jag nästan klar i tvättstugan, jag skulle vilja göra om där inne. Ta bort torkskåpet och sätta upp nya hyllor och en bänkskiva.

Nu ska jag lägga mig på soffa och försöka sova en stund. 

Tvättstugan kallar i dag igen

I dag hade Terese stängt av sin klocka och somnat om, så hon blev lite sen till skolan. Carro har varit hos kiropraktorn så hon är hemma idag.

Jag åkte iväg till Skärholmen på förmiddagen och handlade. Nu har jag hunnit äta lunch och promenerat med hunden.

Snart ska jag ställa mig i tvättstugan och sortera tvätt.

I gårkväll började Sami måla runt våra fönster så i kväll lär han nog borra upp dom nya beslagen till våra fönsterbrädor. Det ska bli skönt att få upp lamporna igen, det blir ju lite mysigare.

Vädret i dag då, jo det har börjat regna igen men nu stormar det inte i allafall.  I går blåste det ju så mycket så hunden höll på att blåsa omkull när hon satt ner.

Nu börjar det ju även bli dags att köpa julklappar, det jobbiga är ju att jag har inte en aning om vad jag ska köpa till alla.
Vi har ju även Terese´s 16 års dag som kommer här den 24 november.

Med morfar är det som vanligt, i dag skulle morfar´s systerson och fru hälsa på honom för mamma och pappa kunde inte åka upp. Pappa skulle till ögonläkaren.

Nu börjar allt bli lite luddigt känner jag så det är lika bra att gå ner till tvättstugan så det blir gjort någon gång.


Oj vad det regnar

I dag tillbringar jag den största tiden i tvättstugan. Tvättmaskinen och tumlaren går för högtryck. I morgon lär jag stå där nere för att sortera all tvätt.

Jag hann gå promenaden med Zita innan regnet kom, nu har det spöregnat i snart 2 timmar.

Mamma och pappa kom förbi för att låna Sami's rakapparat, morfar kan ju inte raka sig själv och personalen på avdelningen som han ligger på gör inte så mycket.

Jag får väl höra när dom kommer hem från sjukhuset hur det var i dag.

Terese är på praktiken nu och ska på träning direkt efter. Carro är i skolan.

Nu ska jag kolla lite på tv innan tvättstugan kallar igen.

Helgen är snart slut

Jaha då var den här helgen snart slut.

Jag har övningskört idag. Jag körde först till Huddinge Sjukhus där vi hälsade på morfar. Fy fan vad jobbigt det var.Nu såg man verkligen att morfar är 92 år. Jag blev riktigt illa berörd, det måste vara frustrerande för honom att inte få fram orden. Mamma och pappa var ju där när vi kom så vi hjälptes åt att få upp honom till matsalen på avdelningen. Där fikade vi.

Morfar har ju fått afasi (stavning?) men det är ju vanligt när man fått en propp. Risken är ju ganska stor att det kommer en till propp eftersom han ligger nästan hela tiden.

Han får riktig mat men den är tydligen mosad som puré för sväljreflexen funkar inte som den ska.

Jag är OTROLIGT stolt över Terese som var uppe på sjukhuset i måndags, jag förstår även Carro som inte vill åka upp.

Efter sjukhuset körde jag till Tullinge och hämtade Carro från träningen, sen åke vi och handlade. Nu har vi ätit middag och fikat.

Snart ska vi kolla på hockey, det är ju Sverige-Finland.

I morgon är det praktik för Terese och skola för Carro. Jag ska nog tillbringa dagen i tvättstugan för nu är det mycket tvätt som behöver tvättas. Det blir ju lätt det när tjejerna slänger sina kläder på golvet i sina rum och sen samlar ihop allt och lägger det i tvättkorgen.


Gårdsstädningen är avklarad

I morse var det uppstigning klockan 8 eftersom städningen började klockan 9.  Det var inte lika många som ställde upp i år som det brukar vara. Men nu var det en hel del (jävligt mycket) löv som skulle krattas upp.

Det blev lite träd som sågades ner också. Jag fick igenom mitt förslag att såga ner rönnarna som står vid parkeringen, det är ju ingen höjdare att parkera bilen under dom,  det blir ju inga roliga fläckar. Det är två rönnar kvar men dom tar vi på vårstädningen.

Terese och Michelle vaknade lagom till korvgrillningen........ nja kanske lite tidigare, dom körde ett par vändor med löv först.

Nu har tjejerna åkt iväg till Terese's och Carros pappa för där är det inflyttningsfest idag.
Vi har precis satt på bastun för grannarna kommer ner för lite öl, bastu och pilkastning. Det blir kul.

Om en liten stund ska jag ta en liten runda med hunden så hon klarar sig resten av kvällen.
I morgon måste jag verkligen försöka åka till morfar och hälsa på honom på sjukhuset. Jag tycker bara att det är så himla jobbigt.

En sak är ju säker vi kommer somna ovaggat i kväll, krattningen känns redan. Jag misstänker att jag kommer att ha skapligt ont i morgon och på måndag.

Hoppas alla får en underbar lördag kväll.

Helg och gårdsstädning

I dag har jag hunnit med en hel del.
Jag har varit på utvecklingssamtal i skolan. Efter det åkte jag till SKHLM och gick in på Kjell & Co för att köpa en multifjärrkontroll. Jag är så trött på att ha 72 olika kontroller på bordet i vardagsrummet.

Sami har nu fixat alla inställningar så nu har vi en kontroll till tv'n, dvd'n, Xboxen, boxen och förstärkaren.

Jag var nere i föreningens garage och lånade en skottkärra eftersom vi har gårdsstädning här i området i morgon. Vi har ju lite trädgårdsavfall själva som behöver slängas.

Terese har en kompis som ska sova här i natt så dom lär ju sitta där nere och poppa förfullt. Carro är hos sin pappa.
Terese åker dit i morgon för deras pappa ska ha inflyttningsfest.

Det blev inget besök hos morfar för min del idag, ska försöka åka dit någon gång under helgen.

Vi ska kolla på Idol i kväll sen är det lika bra att lägga sig eftersom det är uppställning på gården kl.9.00.  

Snart är det helg igen

I dag har jag inte gjort någonting förutom promenerat med hunden två gånger. Det har varit en riktigt off dag idag.
Vaknade kl 8 av att telefonen ringde men Carro var snabbast att svara.

Hon började sent i dag och skulle åka till Jonas efter skolan.
Terese är på sin praktik så hon kommer hem senare.

Morfars status: Det var som i förrgår, talet är något bättre men fortfarande svårt att höra vad han säger. I dag vid 3 tiden skulle han flytta till geriatriska? avdelningen. Han äter pencillin för lunginflammationen.

I morgon är det fredag och det innebär ju helg igen. På lördag har vi ju städdag här i området så om jag känner vissa grannar rätt kan det luta åt att det blir bastu och öl på kvällen. Det kan bli kul.

Jag har ett möte i morgon klockan 12 men jag ska försöka åka och hälsa på morfar om jag hinner.

Snart är det dags att börja fixa middagen så den är klar när min älskade man kommer hem.


Mitt i veckan

Nu har det redan blivit onsdag. Veckorna går ju så fort.
På förmiddagen åkte jag först och tankade sen till affären och handlade. Efter det åkte jag förbi till Terese skola för att lämna lite grejer som hon behövde.

Jag passade även på att åka till SKHLM för att besöka banken. Min data krachade ju förra veckan och då försvann mina inloggnings uppgifter till internetbanken, så jag fixade nya så nu kan jag hålla koll på mitt konto igen.

I dag är pappa på SÖS för ytterliggare en cellgiftbehandling.
Än så länge har jag inte hört något nytt om morfar.

Om en stund kommer tydligen 2 kompisar till Carro hit, dom ska visst spela RockBand.

Terese kommer hem sent i dag för hon ska till kyrkan direkt efter skolan sen har hon innebandytäning.

Nu ska jag inte göra någonting bara vara en stund.

Rubriktorka.............

På förmiddagen i dag åkte jag till apoteket och hämtade ut mina nya värktabletter, sen hem och gick en promenad med hunden.
Carro kom hem ganska tidigt för hon hade varit hos hennes pappas kusin som är kiropraktor. Hos henne blev hon knäckt och masserad, mmmm låter riktigt skönt.

Pratade med mamma för en stund sedan, morfar har varit uppe och gått med rullator i dag. Han hade fått hjälp att duscha och raka sig. Maten som serverades hade han med god aptit ätit upp.
Morfar har fått lunginflammation men det hör ju nästan till, han får antibiotica(stavning?) nu.

Han frågade efter Sami........ lite konstigt eftersom han aldrig annars kommer ihåg vad han heter. Jag vet inte om jag ska bli sotis eller inte men min man ligger på plus både hos mina föräldrar och min morfar.


I går var jag ute och körde med Samis bil en Subaru, det är ju automatlåda med jösses va kul det var. Jag ska försöka lura Sami så jag får köra den i kväll igen.

Nu ska jag fortsätta med maten så Carro får i sig något innan hon ska iväg på hockey.


Morfar är piggare nu

Terese skickade ett sms till mig på förmiddagen att hon skulle åka med sin mormor och morfar upp till sjukhuset och hälsa på sin gammelmorfar.

Det var ett glädjande besök, morfar stog upp i en gåstol, han hade fått tillbaka sväljreflexen och han hade ätit ordentligt med mat. Talet är bättre men det är fortfarande lite svårt att höra vad han säger.

Nu väntar dom bara på att morfar ska få komma upp på en vanlig avdelning, han ligger ju fortfarande på intaget.

Det var bra att morfar var så pigg när Terese följde med upp.
Hon får nu skjuts av mamma och pappa till sin pappa för hon ska på innebandy träning ikväll.

Carro kom hem för en stund sedan och hon är just nu väldigt social,sitter i soffan och sover.

Angående min övningskörning så bestämde Sami att från och med nu ska jag köra vart vi än ska. Mmmmm

Nej nu ska jag kolla lite på tv innan min läkare ringer.


Lite nytt om morfar

Mamma och pappa kom precis hem från sjukhuset. Läget för morfar är oförändrat. Hans blodtryck är högt, pulsen mellan 50-65 syresättningen 93%.
Han har än så länge inga sväljreflexer. Han försöker prata men det går inte. Personalen på HS vet inte riktigt om han förstår allt för ibland när dom säger nåt så gör han tvärt om.

Nu är det bara att vänta å se hur det går. Det är nog som Ylva sa att det är dags för morfar att träffa mormor igen snart. Min lilla morfar är ju faktiskt 92 år

Det här tar ju ganska hårt på mamma eftersom pappa också är sjuk. Den här veckan är det ju behandling för pappa så det blir ju mycket sjukhustid för dom nu.

Sami Terese och jag åkte till Adidas outlet butiken i dag och kollade lite, det var första gången vi åkte därifrån utan att handla något.
Men det gjorde vi däremot inte från Skopunkten, Terese köpte gympaskor och jag köpte ett par stövlar.

I dag kommer Carro hem fast hon skulle visst åka direkt till sin pappa.
I morgon är det dags för praktik för Terese del igen.

Nu ska jag börja med maten.

Morfar är på sjukhuset

Klockan 9 i morse ringde mamma och väckte mig. Hon talade om att min morfar var på väg till Huddinge Sjukhus i ambulans.
Morfar bor ju i egen lägenhet på ett servicehus och personalen kommer varje morgon och hjälper honom med ögondropparna. I morse hittade dom honom på golvet utanför badrummet.

Han var helt slapp i vänster sida och kunde inte prata. Mamma och pappa åkte in till sjukhuset och mötte upp där.  Mamma talade om att han bara kunde krama hennes hand med sin högerhand och att han bara grymtade när dom pratade med honom.

Vi åkte ju till Fannys kalas och mamma och pappa kom också dit efter ett tag. Det finns ju inget mamma kan göra på sjukhuset. Hon ringde dit för en stund sedan  och pratade med läkaren om röntgensvaret och han har fått ett blödning i hjärnan på vänster sida.

Läkaren har pratat med mamma om  eventuell återupplivning om det skulle bli aktuellt, men det vill inte morfar. Så det ända som gäller är smärtlindring.

Vi ska nog åka upp i morgon och hälsa på.

Nu till något roligare. Det var kul att träffa Fanny, det blir ju inte så ofta eftersom hon bor i Arvika.

Carro har det bra på lägret i Gävle och Terese ska snart på middag med sin pappa.

Nu håller Sami på att laga mat för jag har en fruktansvärd huvudvärk.

RSS 2.0