1 månad idag!

Idag blir Ella 1 månad! Hon är helt underbar mitt lilla barnbarn!

Igår var hon på sitt första kalas, Oliver fyllde 6 år så mamma Terese Ella och jag åkte till Rosersberg för att fira fasters älskling!

Terese kämpar på själv med Ella, hon är trött med klagar inte. Hon tar nattmålen utan att gnälla, både Sami och jag är otroligt imponerade av hennes styrka!

I morgon är det julafton och vi ska vara hemma hos mamma och fira där, brorsan och hans familj kommer också.

Om en liten stund ska mamma och jag åka till Skärholmen och handla det sista inför morgondagen.


ÅNK??????

HAR DU ÅNK? Verkar detta bekant? Jag blev nyligen diagnostiserad med ÅNK (Åldersbetingad Nedsättning av Korttidsminnet). Så här visade sig symptomen: Jag bestämde mig för att tvätta bilen. När jag är på väg ut till garaget upptäcker jag posten i hallen. Bäst att kolla posten innan jag tvättar bilen, säger jag till mig själv. Jag lägger bilnycklarna på bordet, kastar reklamen i pappersinsamlingen och märker att den behöver tömmas. Därför lägger jag räkningarna och ett brev med en svarsblankett på bordet och bestämmer mig för att tömma pappersinsamlingen först. Eftersom jag trots allt går förbi en brevlåda när jag ska till återvinningsstationen kan jag lika gärna posta svarsblanketten. Men då behöver jag en penna. Mina pennor ligger på skrivbordet i arbetsrummet, så jag går in dit och hittar en flaska juice som jag börjat dricka ifrån. Jag ska börja leta efter pennan, men först måste jag flytta juicen så jag inte råkar spilla på skrivbordet. Juicen håller på att bli varm och bör sättas in i kylen. På väg till köket med juicen får jag syn på en blomvas som står på bänken. Blommorna behöver vatten, så jag ställer ifrån mig juicen på bordet. Då ser jag mina glasögon som jag letat efter hela förmiddagen. Det är bäst att jag lägger dem på mitt skrivbord, men först ska jag vattna blommorna. Jag lägger glasögonen på köksbänken och fyller vattenkannan med vatten. Då får jag plötsligt syn på fjärrkontrollen till TV:n. Någon har lagt den på köksbordet. Ikväll när vi ska se på TV kommer vi att få leta efter kontrollen, men ingen kommer att tänka på att den ligger på köksbordet. Jag bör lägga den där den ska vara, men först ska jag vattna blommorna. Jag häller lite vatten i vasen, men det mesta hamnar på golvet. Jag lägger tillbaka kontrollen på bordet och går för att leta en trasa. Så går jag ut i hallen igen för att försöka komma på vad jag hade tänkt göra. Vid dagens slut är bilen fortfarande smutsig, svarsblanketten har inte blivit postad, det står en flaska med varm juice på bänken, blommorna är vissna, jag kan inte hitta någon penna, jag kan inte hitta fjärkontrollen till TV:n, jag kan inte hitta mina glasögon och jag har ingen aning om var jag lagt bilnycklarna. Jag försöker komma på varför det inte blev något gjort idag. Det är förbluffande för jag vet att jag har varit upptagen hela dagen och jag är helt FÄRDIG. Jag förstår att detta är ett allvarligt problem och jag ska söka hjälp för det, men först ska jag kolla min mail. Kan du vara snäll och göra mig en tjänst? Skicka detta meddelande till alla som du tror har glädje av det, för jag kan inte komma på vem jag redan har skickat det till förut…

Lucia

Tiden bara springer förbi, imorgon blir Ella 3 veckor!

Terese är numera själv med henne, hon är så duktig som biter ihop och inte klagar över sömnbrist efter skriknätter.

Vi misstänker att lilla fröken har kolik, så det blir inte många sömntimmar för Terese.

Sen är Ella lite snorig och geggig i ena ögat, vi skulle avvakta under dagen och se annars skulle vi ringa sjukhuset.


Ella1 vecka igår & 1 år imorgon

Terese blev ju inlagd på SÖS förra fredagen direkt efter utskrivningen från HS. Hon hade 150/100 i tryck och +3 i protein.

Terese ville att jag skulle stanna kvar med henne, så jag gjorde det. Första natten hade vi ett väldigt litet rum så jag fick en madrass och sova på.

Lördag morgonen var trycket 170/120 så jag fick hämta in hennes frukost till rummet.
Barnmorskorna tog trycket var 5:e minut under 1 timme, dom gav henne intravenös trycksänkande medicin.

Eftersom trycket inte ville gå ner till en början så var dom förberedda på ett snitt.

Efter mycket om och men gick trycket ner lite.

På lördag eftermiddag fick vi byta rum så jag också fick en säng.

Ctg och trycket kollades en himla massa gånger dygnet runt, det hoppade upp och ner en hel det.

På måndagen blev det en sväng ner på förlossningen men efter ett par timmar var vi tillbaka uppe på 63:an igen.

Tisdag natten var ingen höjdare när trycket var lite högre igen, kraftiga sammandragningar och Ella's hjärtljud var lite låga, det blev ett väldigt spring på personalen hela natten för kontroller.

På morgonen gjordes ett nytt ctg och undersökning, där och då bestämdes det att Terese skulle sättas igång.

Packa allt igen och promenera ner igen till förlossningen.

Där kom förlossnings läkaren och gjorde ultraljud och såg att flödet i navelsträngen inte var så bra och att hjärtljuden fortfarande var lite låga och sjönk lite till vid sammandragningarna.

Läkaren talade om för Terese att Ella nog inte skulle orka en vaginal förlossning och att det var bättre att göra ett akutsnitt om ca 30 minuter.

Terese förbereddes med ryggbedövning, jag fick sätta på mig operations kläder, Dennis väntade inne i barnrummet. Terese var jätteduktig fast hon självklart var livrädd!

Klockan 12.40 föddes mitt första barnbarn Ella!!!!

Allt var jättebra med henne, apgar poängen blev 9 10 10!

Dom fick ligga kvar på SÖS till lördagen.

Terese fick en tidig födelsedags present!

Imorgon är det ett helt år sedan min älskade pappa gick bort, tiden har gått så fort <3


RSS 2.0