Fortfarande på KS

Pappa är fortfarande inlagd på Radiumhemmet. Först idag vi 13 tiden kom han ner på en helkropps röntgen, nu sitter (pappa ligger) dom och väntar på svar.

(Pappa på Carros student 29/5-09)

Vi åkte i allafall och hämtade mamma igår när hon ville åka hem. Vi passade på att hälsa på pappa samtidigt. Han såg lite yngklig ut när han låg helt platt i sängen.

Hemma hos mamma och pappa hjälpte vi till att flytta tillbaka grejerna som ambulansen hade flyttat på, ävan alla kompresser och dyligt som låg kvar.

Vi tog en fika med med mamma, herregud va speedad hon var. Tydligen hade hon inte sovit så bra i natt trots sömntablett hoppas det blir bättre i natt. Hon behöver ju sova om hon ska orka.

Jag åkte och hälsade på morfar en stund på förmiddagen idag. Berättade för honom om pappa och att mamma inte kommer i morgon så han slipper bli orolig.

Terese kom upp och hälsade på när hon hade sin lunch och passade på att låna en tröja av sin gammelmorfar. Tydligen var det lite kallt i skolan.

Nu är Carro på väg upp till sjukhuset för att hälsa på sin morfar, det blir han nog glad för.

Jag tog med mig min snälla granne på en liten promenad med hunden förrut, riktigt skönt var det.

Nu ska jag börja fixa maten så vi kan äta när Sami kommer hem och så vi är klara när mamma vill komma hem. 


Ambulans till Radiumhemmet

9.15 ringde mamma och väckte oss. Hon talade om att dom väntade på att ambulansen skulle komma och hämta pappa.
När han skulle gå på toa i morse small det till i nedre delen av ryggen, pappa försökte ropa på mamma att hon skulle ringa ASIH. Inom 30 minuter kom en sköterska som började med att ge pappa en morfinspruta redan på toaletten. Efter mycket om och men fick dom in honom i sovrummet igen. Där fick han en Voltarensupp och betapred, en stund senare en till morfinspruta. Beslutet togs att pappa behövde åka in till Radiumhemmet. Ambulans beställdes och den kom efter 30 minuter, då konstaterade dom att det behövdes ytterliggare 1 st ambulans för pappa var tvungen att läggas på spineboard eftersom dom inte vet om det är något som gått sönder.

Innan pappa fick den 2:a morfinsprutan var han inte kontaktbar, usch usch.

Nu är han i allafall inlagd på en avdelning i enskillt rum på Radiumhemmet, dom väntar på magnetröntgen. Under tiden måste han ligga helt still med dropp. Dom visste inte om det kunde bli en operation.........

Nu sitter vi här och väntar på att mamma ska ringa och rapportera och tala om när vi ska hämta henne.
Vi ska även hjälpa henne och koppla in datorn igen och fixa ordning på vissa av möblerna i sovrummet som dom bara skickade ut när dom skulle in med båren.

Sami, jag och Zita åkte i allafall ut till Rullebo och fikade hos svärmor, vi hämtade även hem Zitas kam som vi glömde där.

Sami ska snart skjutsa Terese till hennes pappa för att hämta sina skolböcker för hon skulle sova här hemma i natt.

För att summera helgen så började den bra och slutade skit................


Offroad idag

I dag  åkte Sami, jag och hunden till Botkyrka Motorklubb i Tullinge skogen och kollade på offroad. En av Samis jobbarkompisar brukar hålla till där.

Riktigt roligt var det.


Leran på vissa ställen gick upp till låren på en normal lång man......

Där var det ett träd i vägen.......Zita var jättelugn hela tiden, hon träffade en vit hundkille som blev kär i henne. Den hunden var inte vit efter ett par timmar.........Zita var å andra sidan inte helsvart heller utan snarare lergrå.

På vägen hem svängde vi förbi MAX och köpte med oss mat hem.

Vi tog även en sväng förbi Kvantum och handlade lite.
Nu har våran kaffemaskin gått sönder igen, skit skit skit. Kaffet blir ju inte lika gott i bryggaren.

Tidigare i veckan när jag var hos morfar så tog jag ett kort på honom när han sitter och klappar Zita, min fina morfar.


I morgon tänkte jag försöka ta mig förbi hem till mamma och pappa för ett litet besök. Nu smittar jag ju inte längre, har bara lite rethosta kvar.

Nu ska jag fortsätta kolla på tv.


Nu är det fredag igen

I dag mår jag MYCKET bättre, så jag skulle tro att det går åt rätt håll. Nu är det bara lite hosta kvar.

I går fixade ju Sami moppen och jag provade att starta den idag, den funkade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag tog en tur till bolaget för att handla lite öl till min kära man.

Annars har det inte hänt så mycket här hemma.

Carro ska snart iväghon ska ut på krogen i kväll. Det var riktigt länge sedan hon var ute nu. Hoppas hon får kul.

Terese är just nu inne i stan och väntar på Daniel som kommer med Karlstads bussen 20.30.

I morgon ska vi tydligen ta med oss hunden och åka till Botkyrka motorklubb och kolla när en av Samis jobbarkompisar ska köra offroad. Kan bli kul att kolla på.

Annars har jag ingen aning vad som kommer att ske i helgen.

Pappas sjukgymnast kom hem till honom igår och lämnade en upphöjning till toaletten, den var helt underbar enligt pappa. Sjukgymnasten hade även sagt till honom att han ska lägga sin energi på annat än att kämpa med att komma upp och ner från toan.

Förmiddagarna går tydligen helt ok för honom men eftermiddagarna är fruktansvärda. Fanfanfanfanfanfan..........

Nu ska jag hälla upp lite glass och kolla på friidrotten.

Torsdag är det idag

I går hände det inte så mycket här hemma. Hunden fick sina promenader, tack och lov slutade det regna precis när vi skulle gå ut.

På kvällen var jag på höstens första  styrelsemöte, det gick som det skulle. Det är alltid vissa frågor som diskuteras flitigt.
Förhoppningsvis kommer allt ordna sig till det bästa. Vi är i allafall ett helt ok gäng.

Terese tillbringar sina dagar i skolan och Carro på sitt jobb.

I dag skulle jag egentligen ha varit på möte inne i stan med jag bokade om det eftersom min influensa fortfarande sitter kvar. Hon som jag pratade med på vårdguiden sa att jag förmodligen skulle vara mycket bättre i slutet på veckan, men det är ju slutet på veckan nu. Men är det inte bättre på måndag då är det vårdcentralen som gäller, nu börjar jag tröttna på det här.

På pappa fronten är det inte bra, han har fortfarande så fruktansvärt ont, i dag skulle det komma en sjukgymnast och kolla på honom. Eventuellt kommer han att få en mitella som stöd för armen. Han är även fått värk i höfterna.
Pappas läkare ringde i går och talade om att han hade skickat en remiss för smärtstrålning, så nu håller vi tummarna för att han skå få den snabbt.

Om en stund är det dags för en promenad med hunden igen. 

En tisdag i augusti

I går ringde jag till vårdguiden och frågade om min förkylning, sköterskan jag pratade med var nästan övertygad att det är den "nya influensan" som jag har. Nu är jag ju inne på min 3:e vecka med hosta och förkylning. Hon trodde att jag skulle vara mycket bättre i slutet på veckan.

I dag gick jag och Zita och hälsade på min morfar på hemmet. Det var länge sedan morfar skrattade så mycket som när han såg att Zita kom in genom dörren.
Mamma och pappa skulle ju få hem läkaren från ASIH idag, nu är inte pappa så himla pigg. Han har ju skitont, metastaserna han har i skulderbladen gör ju ont och hans vänster arm funkar inte som den ska. Mamma fick torka honom efter duschen idag. Pappa börjar få svårt att ta sig ut nu, han har även gått ner i vikt. Just nu väger pappa mindre än mig...........

Den här veckan är Terese hos sin pappa så hon har ju lite längre till skolan men det var ju samma resa hon fick göra till förra skolan och det gick ju alldeles utmärkt.

I kväll ska måste vi åka och handla för nu ekar det verkligen i skåpen här hemma. Vi måste även åka till Tullinge och lämna lite kläder till Terese.


Jävla skit

Nu har jag varit sjuk i 2 veckor, hostan sitter kvar. Jag ska nog ringa VC i morgon. Troligtvis är det "bara"  den nya influensan. När man läser på vårdguiden hur man mår så stämmer det till 100%.

I går åkte Sami och jag till återvinningen för att slänga skräp, vi hade fyllt hela bilen så nu är det lite mer plats i förrådet.

Pappa mår jättedåligt. I går ringde HAN själv till ASIH så dom kom hem direkt och gav honom en morfinspruta mot värken. Mamma ringde på kvällen och rapporterade om läget. Pappa hade legat i sängen hela dagen, han orkade inte ens äta upp maten ville inte ha kaffe.

Det långtidsverkande morfinet är uppe i över 300 mg/dygn sen har dom ökat upp det korttidsverkande till 50 mg 4 gr dagligen.


I dag har jag inte pratat med mamma ännu jag ska ringa dit om en stund.
Jag vill ju så gärna gå dit men jag vågar inte så länge jag är sjuk, vet ju inte om det smittar.

Carro ringde i gårkväll och talade om att det hade gått riktigt bra, tränarna skulle tävla igen 00.45 på natten. Dom räknade med att komma hem vid 22 tiden ikväll. Hon skulle sova hos sin pappa inatt och åka direkt till jobbet i morgon.

Sami jag och Terese ska åka på en husvisning i eftermiddag. Det ska bli spännande. Ett fristående hus med separat stort garage.

Nu ska jag fortsätta kolla på friidrotten.
Ha en underbar söndag!

Host fredag host äntligen helg

Då var det helg igen då. Veckan som varit jag jag fortsatt och hostat. Jag börjar undra hur länge jag ska behöva ha den här förkylningen speciellt hostan. Någon som vill ha den??????

Terese har ju iallafall börjat gymnasiet nu, hon verkar vara väldigt nöjd.

I dag har jag varit på möte inne i stan, ska på sådana möten/träffar 1 gång i veckan nu framöver. Det kommer säkert bli riktigt bra till slut.

Eftersom vi nu vet det riktiga felet på moppen så har jag inte kunnat handla idag. Sami fick den stora äran att handla direkt efter jobbet.

Min kära pappa har haft väldigt ont nu dom senaste dagarna så han har fått öka morfindosen en hel del.
Det känns inte så bra det blir så verkligt att han är så sjuk som han är.

På söndag ska vi på husvisning, vi ska kolla på ett fristående hus på Ekerö. Det ska bli kul, kolla kostar ju inget och en vacker dag kanske vi hittar vårat drömhus.

Carro är på gymnastiktävlig i helgen, någonstans neråt i landet. Både hennes gymnaster och tränarna skulle tävla.

Nu är det snart dags för friidrotten på tv igen.

Trevlig helg alla snälla människor!

Update: Ringde hem till mamma och pappa nyss för att höra hur det var med pappa, blev lite orolig eftersom dom inte svarade på hemtelefonen. Ringde mammas mobil och får höra att dom sitter på Huddinge Sjukhus.
Pappa hade ring självmant till ASIH idag eftersom han har så jävla ont i en arm. Dom skickade en akutremiss till röntgen. Så nu sitter dom och väntar på sin tur. Efter röntgen skulle dom få träffa en läkare.

Så nu är det bara sitta och vänta på att höra av dom igen när det är klart.

Influensa

Nu tycker jag att det räcker, jag har varit sjuk i snart 2 veckor. Svettas och fryser om vartannat, hostan ska vi inte prata om den är verkligen grym. Hostar ju så jag får kväljningar. Det känns som det går åt rätthåll nu i allafall. Annars är det läkaren som gäller på måndag.

Annars då, Carro jobbar för fullt på dagarna och har träning på kvällarna.

Terese började "ettan" igår, hon är ensam tjej i klassen. Nu under ettan ska dom ut i 14 veckor på praktik med start v 36. Dom ska även få lära sig svettsning. I morgon ska dom ner till Skärholmens Gård på teambuilding.

Å nu till gårdens samtalsämne: Moppen..................i tisdags skulle jag in till stan på möte. Moppen startade inte, kickade i 20 minuter men det händer ingenting så jag tog en taxi. När Sami kommer hem från jobbet kickar han igång den på första försöket.

I går skulle Terese och jag åka till Skhlm och handla vi kickar i 45 minuter, grannarna sitter ute i parken och skrattar åt oss. Det hela slutade med att vi fick GÅ och handla. Vad tror ni Sami gör när han kommer hem jo startar moppen på första kicken och den jävla maskinen startar även på elstarten...........

Snart blir det som Carro skrev i ett sms till mig: skicka skiten i sjön.................

Vet inte om jag ska våga mig på att försöka starta den eller om jag ska vänta till Terese kommer hem från skolan.

Nu ska jag iallafall gå ut med hunden.

Jippi

Nu börjar äntligen min förkylning ge med sig. Hostan sitter kvar men är betydligt bättre nu.

Om en stund ska jag försöka få igång moppen för att åka och handla. Om den nu startar.

Jag fick boka om mitt möte som skulle ha varit i onsdags jag ska dit på måndag istället.

Carro är och provjobbar nu som anläggare. Hon skickade in en ansökan i tisdags förmiddag och 2 timmar senare ringer chefen och vill att hon ska komm och provjobba redan på torsdagen (igår) och 2? månader framåt. Kanon kul för henne.

Jag har lite lätt börjat tröttna på att bo här nu, vissa grannar är "lite" jobbiga. Hon till höger är en riktig gnällkärring, sitter vi i våran paviljong och röker säger hon ingenting för då ser hon inte oss men sitter vi vid bordet på altanen så springer hon in och SMÄLLER igen altandörren för att sedan öppna den direkt och åter smälla igen den.

Grannarna till vänster har en liten unge på 9-10 månader och den ungen SKRIKER hela tiden, det första man hör när man vaknar är skrik den sista man hör när man somnar är skrik. 

Vi har börjat kolla lite på fristående hus inget seriöst ännu men vi kollar runt. Jag hittade ett fint hus i går som vi i allafall ska på visningen av.

I dag åker Terese hem från Molkom där hon nu har varit i 2 veckor. Nu lär det nog ta ett tag innan hon åker dit igen eftersom skolan börjar för henne på onsdag.

I morgon är det Mälaren Runt. Sami ska åka och han ville ha Terese med sig men hon hade bokat in ett besök hos optikern för syntest till körkort.

På kvällen är det ju Midnattsloppet som både Robban och min bror ska springa. Vi får se om vi åker in och kollar på det.

Nej nu ska jag klappa lite fint på moppen och hålla tummarna för att den ska starta. 

Oj oj oj oj

Vaknade i morse av att jag badade i svett och höll på att hosta ut lungorna. Jag har så fruktansvärt ont i lederna, halsen och huvudet.

Varje gång jag försöker böja på fingrar, armbågarna, knäna och fötternariktigt dunkar det.
Sami var verkligen generös när han delade med sig av förkylningen, men vänta bara jag ska hämnas..........

Carro ska snart åka i väg på träning sen ska hon in till stan och kolla/lyssna på en kompis som ska spela.

I dag är mamma och pappa på sjukhuset, kommer inte riktigt ihåg var det var den här gången. Pappa får ju nya remisser från sjukhuset var och varannan dag. Dom har så mycket olika besök inbokade.

Nu är det dags för lite vila. 

Min generösa man.....

Helgen sprang förbi fort den här gången. I lördags åkte vi lite snabbt snabbt till Samis jobb och hämtade ett mätverktyg. På eftermiddagen åkte vi och Carro till Thai restaurangen i Kurvan och åt god mat.

I söndags fixade Sami moppen och den funkar!!!!!!!!!!!!!

På kvällen i går åkte Sami och Robban ut och körde hoj ett par timmar.

I morse när jag vaknade märkte jag att min otroligt generösa och givmilda man hade lämnat över sin förkylning till mig.
Feber, ONT i halsen och lite småsnorig. Fan man svettas ju bara man rör på sig. Han är så snäll min man.......eller inte.

Min dag i dag har varit ganska stillsam, gick en liten promenad med hunden på dagen men det snurrade bra i huvudet.

Carro tog moppen och åkte iväg på träning så den funkar nu. Hoppas den fortsätter med det.

På onsdag ska jag in till stan på möte, ska bli spännande. Vet inte riktigt vad det handlar om men det märker jag nog då.

Nu ska jag hälsa på alvedonen och soffan.   


Nu är födelsedagen snart över

Nu är det tyst här hemma.  Gästerna har gått/åkt hem.
Dom som kom hit och grattade Sami på 35års dagen var mamma, pappa,brorsan + 3 barn och Robban. Min pestopasta sallad var succé så även tårtan, äppelkakan och bullarna.

Barnen hade hur mycket energi som helst, dom var inte still många sekunder.

Just nu känns det som jag också håller på att bli sjuk min hals gör lite ont, det svider i ögonen och näsan kliar. Carro är ju också förkyld nu så det lutar väl åt att det är min tur.

I morgon är det fredag och det betyder helg.

Det verkar som våran hund är på väg att börja löpa snart, hon är jättepipig. Hon springer ut och in med sin leksaker och gosedjur och gräver ner dom

Nu ska jag plocka in all disk sen är det sängen som kallar.

Sami 35 år idag!

I dag är det ingen vanlig dag för det är Sami´s 35 års dag, HURRA HURRA HURRA HURRA!!!

Efter att ha varit hemma mån-ons så gick han idag till jobbet. Skönt...........

I går var det bakning som stog på schemat för mig. Jag bakade massor med bullar och 4 st äppelpajer. 2 st tog Sami med sig till jobbet för att bjuda på till fikat.

Jag passade även på att göra en pestopasta sallad, den provsmakades av min man igårkväll och fick betyget MVG.

Det som är lite jobbigt är att vi haringen aning om vilka det är som kommer ikväll förutom mamma och pappa.

Om en liten stund ska jag göra tårtan. Carroär hemma också såhon får hjälpa mig med hunden.

Men nu ska jag återgå till min plats i köket.

Hoppas alla får en underbar dag!

Städa städa varje fre....nej tisdag

Ännu en solig och varm dag. Sami är hemma från jobbet även idag troligtvis i morgon också. Han är riktigt förkyld med feber och en fruktansvärd hosta. Snacka om att han snarkade inatt i alla möjliga ställningar. Det var lite svårt för mig att sova, öronproppar hjälpte inte.

I dag har jag städat här hemma med mycket hjälp av Carro. Tack snälla!!!!!!

Håller även på och tvättar.

Det måste ju vara fint här hemma på torsdag när min älskade man fyller 35 år!

Om en stund ska jag kanske åka iväg till mamma och pappa och lämna en film som dom vill se. Vi köpte "Vi hade i allafall tur med vädret igen" igår. Helt ok film, första var ju helt klart mycket bättre men så är det ju alltid.


Carro har åkt i väg nu och jag vet inte riktigt när hon kommer hem.

Jag måste även åka iväg till apoteket lite senare och hämta mina mediciner som min läkare skrivit ut.
Som vanligt efter semestern......

Jaha nu har snart helgen gått.
I går åkte Sami och jag till Nynäshamn och kollade på Folkrace, det är så himla roligt. Kollade på det några gånger när jag bodde nere i Flen på glada 80-talet......

Sami började känna sig dålig på eftermiddagen, som vanligt efter semestern. Varje år ca en vecka efter både sommar/vinter semestern så blir han sjuk, genomförkyld, hosta och feber. Samma sak även nu, han hostar och snorar för fullt. Kanske han ska hoppa över semestern nästa år och se vad som händer......

I dag åkte vi i allafall ut till Rullebo för att lämna tillbaka svärmors husvagns nycklar. Efter en stund dök svägerskan med barn och sambo dit så då blev det korvgrillning och fika.

Besöket blevnågra timmar och Zita fick bada så hon mådde bra.

När vi kom hem hade Carro kommit hem från sin vecka i Östersund, hon försvann även lika fort eftersom hon ville träffa Micke.

På torsdag är det kalas, då fyller nämligen min älskade man 35år !!!!!!

Om en stund ska jag kolla på filmen som visas på 5an.


RSS 2.0