Åter till det vanliga

Nu är det måndag igenoch som vanligt regnar det. Julstämningen har lite svårt att infinna sig. Julgardinerna och adventsljusstakarna är på plats i allafall.

Sami var lite trött i morse, jag vaknade till av att Terese kom in i vårat sovrum och talade om att klockan var 7. Sami fick lite bråttom och Terese var snäll och gick ut med hunden.


Jag ska in till stan i dag klockan 14 på möte igen. Senare under veckan ska jag försöka köpa lite julklappar, har fått lite förslag av barnen.

Sen är det ju 2 födelsedagar i december också, Stephanie fyller 17 år och Oliver fyller 4 år.

På onsdag är det Carro som ska på magnetröntgen och torsdag är det min tur för samma sak.


Pappa har också massa olika läkarbesök och röntgen den här veckan.

Jag ska ta och ringa till veterinären och kolla upp rabies vaccinationen, vi ska förmodligen tillbringa 1 vecka i Finland i sommar. Det kan ju vara kul att ta med hunden då, vi ska ju på bröllop. Det är Sami´s syster (som bor i Finland) som ska gifta sig.


1 advent..

I dag är det 1 advent, nu är det inte långt kvar till jul. Sen är det snart sommar igen!!!!!

I går tog min man en ordentlig sovmorgon, han klev upp 12.30........
Efter frukost för hans del packade vi bilen FULL med skräp som vi slängde på återvinningsstationen. Nu kan vi gå in i förrådet utan att behöva klättra.
 

På vägen hem åkte vi förbi Thai restaurangen och köpte med oss god mat hem.

Sami och jag gick över till grannarna en stund för dom behövde hjälp att koppla in sin bastu.

När vi kom hem igen strök jag mina julgardiner till köket och satte upp dom. Terese och Daniel åkte iväg till Kvantum och köpte lite godis som vi kunde smaska på under Robinson.

I dag är både Terese och Carro på utbildning på Flottsbro. Sami har åkt till Viking terminalen för att hämta upp sin pappa och Liisa. Dom har åkt till Lidingö för att träffa Sami´s syster och familj.

Han kommer hem igen efter att ha "dumpat" dom på båten igen i eftermiddag.

Vid 12.30-13 tiden åker Daniel, jag och hunden till Flottsbro och tar en promenad innan det ärdags att hämta Terese som slutar 14.00.
Sen får vi se om Sami kan skjutsa Daniel till bussen eller om det blir t-banan som gäller.

Nu ska jag hoppa in i duschen.

Ha en underbar 1 advent!!!!!

Lördag och som vanligt regn..........11år tillsammans.....

I går fick Terese den berömda baconsprutan, tydligen har hon klarat sig från div biverkningar. Lite ont i armen på kvällen hade hon inget annat.


Daniel kom även hit igår och ska vara här tills på söndag.

Sami och jag skjutsade dom till T´s farmor som ville gratulera henne på födelsedagen. Sami och jag passade på att besöka Liljeholmens nya köpcentrum under tiden, va fint det var där. Dit kommer jag åka flera gånger.

Just nu sitter/ligger Terese och sover i soffan, hon var uppe redan vid 7 för ett jobbpass i Västertorps hallen. Direkt när hon kom hem gick hon ut med hunden så det är HELT OK att hon sover just nu.

I dag ska vi försöka åka till återvinnings centralen med massor av skräp, vi behöver göra det så vi kommer in i vårat förråd.

Min kära man ligger fortfarande och sover, även han är värd att få sova idag. Så mycket som han har jobbat den senaste tiden.

I dag är det även 11 år sedan jag och Sami träffades på Patricia (fjolljollan)!

Nej nu ska jag strycka julgardinerna som ska upp i köket. Jag köpte jättefina panelgardiner på City Gross i går. Jag putsade av fönstren i vardagsrummet och satte upp nya gardiner där. Tyvärr började det regna så köket fick vänta tills idag.



Solen skiner

Nu är den här veckan snart slut. Redan torsdag.......

Om en stund ska jag ta en promenad med Zita, sen ska jag hoppa på moppen och möta Carro i SKHLM.
Jag ska passa på och köpa lite fika bröd.

Från början var det meningen att mamma och pappa skulle komma hit ikväll för att gratulera Terese men jag frågade om vi skulle komma till dom i stället. Pappa har ju lite svårt att gå i trappor (vårat vardagsrum o kök är på övre plan) och våra möbler är ju inte så sittvänliga för pappa. Hemma hos dom har ju pappa förhöjningar till stolar och fåtöljer.

Både igår och idag är det övertid för Sami, i går när han kom hem höll Terese och jag på att bli tokiga på honom. Han var så speedad, han var riktigt jobbig.

Nej jag kanske uppdaterar lite senare, nu måste jag ut med hunden så jag hinner till SKHLM till kl 12.


1992-11-24 kl 04.04

I dag fyller Terese 17 år!!!!!

I går för 17 år sedan blev jag inlagd på Huddinge Sjukhus. Jag hade fått havandeskapsförgiftning igen. Eftersom jag varit sjukskriven ett tag på slutet av min korta graviditet så blev min dåvarande svägerska Ylva www.wingren.blogg.se  anställd av kommunen för att ta hand om Carro som bara 2 1/2 år.

På kvällen fick jag sammandragningar och fick köras ner till förlossningen, jag hade börjat öppna mig, ringde hem och väckte Ylva så hon fick skicka iväg pappan till sjukhuset. Mig skickade dom in på akutsnitt eftersom hjärtljuden gick ner och försvann vid ett par tillfällen.

Jag vaknade på uppvaket och fick en liten polaroidbild på en väldigt liten tjej, hennes vikt var 995 gr 38 cm och fick apgar? 8-10-10.

Terese fick tillbringa sina 5 första veckor på neonatalavdelningen, första veckan i kuvös sen i vattensäng. Min dåvarande svärmor sydde dockkläder, vi fick så mycket kläder till T så personalen på avdelningen bytte flera gånger om dagen. Hon hade till och med tomtekläder på sig på julafton.

Nu är lillskiten hela 17 år!!!

Hon fick en ny mobiltelefon av oss.


Av Carro fick hon Absolute Dance box.

På torsdag kommer mamma och pappa hit och grattar henne eftersom hon ska jobba idag på kvällen.

Jag ska försöka scanna in foton på både Carro och Terese när dom var nyfödda, dags och lära sig hur man gör.

Nu ska vi äta middag innan födelsedagsbarnet ska till jobbet.

Sovmorgon...

Min måndagmorgon började riktigt bra. Jag fick sovmorgon, jag vaknade och klev upp 9.30. Så himla skönt. Mamma brukar ju alltid ringa 8.30 men eftersom dom är på kryssning så blev det inget samtal idag.

Jag åt frukost och fikade i lugn och ro.

Carro skickade sms och frågade om vi skulle mötas och handla. Så så fick det bli, hoppade på moppen med en extra hjälm och styrde kosan till kurvan och kvantum.


I morgon fyller min lilla bebis HELA 17 år......usch vad tiden går fort. Jag tycker inte det var så länge sedan jag blev inrullad nysnittad till neonatal avdelningen och fick titta och hålla i en liten groda som vägde 995 gr. Nu är hon snart 17 år och längre än sin storasyster.

Om en stund ska jag fixa dagens middag, det blir pannbiff, stekt lök, gräddsås och kokt potatis.

Jag har även gjort min man glad idag (tror jag) genom att boka tid för kunskapsprov/uppkörning.......när det blir får ni veta tids nog.

Nu väntar jag bara på att mamma ska ringa och berätta om kryssningen. Hoppas dom hade det bra och att pappa inte hade så ont.


Underbar solig lördag

I morse klockan 7 kom Terese upp och frågade mig hur man kör till Västertorpshallen, hon hade försovit sig så det blev moppen för hennes del.

Jag sov vidare till halv tio när jag hörde att det var någon som gick ut med hunden. Terese hade kommit hem från träningen och började med en hundpromenad.

Vi åt frukost och begav oss till Botkyrka Motorstadion. Vädret var ju jättefint men det vart lite småkallt efter ett tag.
Det är riktigt roligt att kolla när både bilar och atw kör mud race.


Carro är inne på Stadion och kollar på Winter Jam.


Sami, Terese och jag har precis ätit middag och i dag serverades lax, potatis och romsås. GOTT GOTT!!!!

Nu sitter vi och väntar på att Robinson ska börja, det ska bli kul att kolla på.

I morgon ska vi säga GRATTIS till TERESE & DANIEL som har varit tillsammans i 6 månader!

Vi ska även skjutsa mamma och pappa till Birkaterminalen så dom slipper ta färdtjänsten. Hoppas bara att pappa slipper ha så ont under kryssningen så han kan njuta av resan.

På fredag nästa vecka ska Terese vaccineras mot svininfluensan, dom får sprutan i skolan.


Jag är fortfarande i valet och kvalet om jag ska ta sprutan, jag har sådan beslutsångest.

Hoppas alla får en fortsatt mysig helg!

Fredagsmys........

Även i går blev det sent för Sami på jobbet, han kom hem 20.30. Lite tidigare en i tisdags.

I dag är det sista dagen för Terese på praktiken för den här gången. Jag bakade en äppelkaka som hon fick ta med sig till killarna. Hon skickade ett sms och hälsade att dom tyckte den var jättegod.

I morgon ska vi eventuellt åka till Botkyrka motorstadion, kan bli kul eftersom solen skulle visa sig.

På söndag ska vi skjutsa mamma och pappa till Birkaterminalen, pappa ville åka på en kryssning. Det tycker jag är bra, att dom kan åka iväg bara så där och få koppla av lite.

Nästa söndag kommer min svärfar från Finland hit över dagen, hans båt kommer in på morgonen sen går den igen på kvällen. Tydligen ska hans fru åka med den här gången, jag har bara träffat henne 2 gånger på 11 år.

I helgen måste vi även försöka komma på vad vi ska köpa till Terese som fyller 17 år på tisdag.........just nu har jag ingen aning. Hon vill ha verktyg säger hon eller riktiga verkstads handskar. Vi får väl se vad det blir för något.Trött som sjutton är jag, fast jag har sovit nästan hela natten.

Terese hade fått ett jättefint verktygsset från sin praktik plats, dom var jättenöjda med henne. Dom sa att hon var den bästa praktikant dom haft.  Hon måste brås på sin mamma.......

Just nu sitter vi hela familjen i soffan med en varsin laptop i knät och samtidigt kollar på tv......

Om en stund börjar Idol sen kommer min nya favorit serie Flashforward, den är sååå bra. I morgon börjar Robinson igen.

Värken finns där......

I går tillbringade jag i stort sett hela kvällen själv här hemma. Carro var hos sin pojkvän. Terese var och jobbade som simtränare. Sami var även han och jobbade, han kom hem 23.30. Det kommer tydligen bli övertid i morgon också.

I dag fick jag kallelsen till MRT röntgen, ska dit den 3 december 9.10. Ska bli skönt att få det gjort. Jag ska vara där lite tidigare så jag får stesolid innan, det är ju ingen höjdare att åka in i det röret med panikångest.


I dag har jag bakat 4 limpor, dom var så lätta att göra.
Jag har jävligt ont i ländryggen, armarna och övre delen av kroppen. Dom dagarna när det gör så ont blir magen helt knäpp och jag blir illamående. Det är så fruktansvärt jobbigt.
Det känns även som att huvudet går i slowmotion.


Terese skickade sms till mig på dagen i dag och skrev: Jag är jätteglad, jag får komma tillbaka efter jul:) då ska jag vara där i 1 månad!!!!!
Hon är så duktig min lilla mekaniker.

Nu ska jag försöka vila en liten stund innan middagen ska serveras.

Dimmigt ute

Nu är även den här helgen över, undrar bara vart den tog vägen...

I lördags passade vi på att städa här hemma, det var skönt när det vart gjort. Efter maten åkte Sami jag och hunden hem till mamma och pappa.Dom behövde hjälp med sin dator. Vi fikade och kollade på finalen av Körslaget innan vi åkte hem. Rätt kör vann!

På söndagen började jag dagen med att baka lite limpor och en liten tårta. Vi fick trevligt fika besök av Eva & Tommy. Mycket prat och skratt blev det.

Pratade med mamma som vanligt på morgonen idag, fick reda på att pappa hade blivit dålig på lördagkvällen. En halvtimme efter vi hade åkt hem började han må så illa, han spydde och spydde. Mamma var lite orolig att det kunde vara nåt med hjärtat. Han har gått upp 6 kilo i vikt på kort tid nu och är ordentligt svullen. Fötterna är riktigt svullna, mamma har ju världens problem att få på och av pappas stödstrumpor. Jag såg att han även är väldigt svullen i ansiktet nu. I morgon förmiddag kommer ASIH dit för provtagning så vi får väl se och höra vad dom säger.

Jag hade i allafall tid hos min läkare idag, han såg ut att ha lika ont som jag har. Han gjorde lite tester, bla när jag låg på rygg så löft han upp mina ben och det funkade i 30 grader innan jag skrek. Han skickade en remiss för magnetkamera röntgen. Han trodde det kunde vara för trångt i ryggmärgskanalerna.............


Carro fick sin kallelse till mr, hon ska dit den 2 dec, fan vi hade ju kunnat ligga skavfötters.

Terese är på sin praktik sen ska hon på innebande träning. I helgen var hon på tränarutbildning för Polisens sim.

Nu har vi bara ett problem, vad ska vi köpa till T som fyller 17 år den 24:e?????? Är det inte jag som ska ha presenter istället, det är ju jag som har fött henne.......hmmmm tåls att tänka på.

Nu är det dags att börja med middagen och sen en liten promenad med hunden.

Nu är det helg igen......

Fredag igen, tiden springer verkligen förbi nu.

I går var jag först på möte inne i stan. Höll inte på att komma dit först eftersom min handläggare tydligen satt och sov på mötet som vi hade i innan sommaren. Det bestämdes det att jag kommer att träffa Barbro i snitt 1 gång i veckan, och för att jag ska komma dit såär det taxi som gäller. FKnissen skulle fixa ett kontonummer till mig så det bara var att åka, men idioten "tankar" på för 2 v- 1mån........

I går betydde det att det inte fanns något konto registrerat och han fanns inte på plats, ringde till en annan handläggare som tack och lov fixade så jag kan åka till årets slut.

Mötet gick till slut bra. B skulle kolla upp lite olika platser för arbetsträning.

Väl hemma igen var det dags att följa med Carro till vårdcentralen för en koll av hennes rygg. Läkare skickade en remiss till magnetkamera röntgen, kallelse skulle komma hem om ett par veckor. Hon blev sjukskriven november ut.

Vi passade på att handla och Carro tog matkassarna på bussen hem. Jag gick upp till morfar en stund och hälsade på honom.

När det var dags för mig att bege mig hemåt var Micke och Carro så snälla så dom kom och hämtade mig så jag fick åka bil hem. Skönt det var ju svinkallt ute.

Jag blir så förbannad på vissa ungdommar med utländsk härkomst, nyss när jag var ute och hämtade posten är det ett gäng på 7-8 pers som först kastar in en snökäpp på grannens tomt sen sular dom 1-2 ägg på deras köksfönster. Dom sprang iväg och jag efter, kommer dom tillbaka tar det hus i helvete. Det börjar bli lite mycket skit här nu. Sedan vi flyttade hit har vi haft inbrott i garaget, stulna nummerplåtar, bortsliten bakrutetorkare och en bil uppeldad........

Det är ett par bilar i veckan som blir av med sina plåtar på parkeringen, inte roligt. Synd att våran hund inte fattar vad ATTACK betyder.....


I morgon ska Sami eventuellt jobba, han visste inte riktigt ännu. Annars har jag ingen aning om vad som kommer att ske.

Snart slutar både Terese och Sami för dagen, jag ska försöka få min man att vi åker och handlar direkt när han kommer hem.


Sovit som en kratta

I natt sov jag hela natten, ja förutom när jag bytte ställning i sängen. Då gjorde det så jävla ont så jag höll på att börja gråta. Kunde knappt andas.
Vi har ju ändå ställbara sängar, jag fixar ju inte att ligga helt plant på rygg så jag höjer ju upp både huvud och fot ändan. Tyvärr var jag så trött i natt så jag missade att sänka ner sängen, jag brukar göra det i sömnen men inte inatt. Ställning blev med andra ord att jag sov som en märla.......



Det tog mig flera timmar på förmiddagen innan jag kunde börja röra mig som en människa igen.
På måndag måste läkaren kolla igen min kropp ordentligt för så här ont som jag har haft nu dom senaste veckorna är inte roligt.
Triggerpunkter.

På alla dom här röda punkterna och lite fler ställen har jag ont på, värst är det i övre delen av kroppen.

Terese trivs fortfarande som fisken i vattnet på sin praktikplats. Hon riktigt lyser när hon kommer hem. Jättekul!!

I morgon ska jag försöka ta mig in till stan på möte igen, sen är det läkarbesök med Carro som gäller.

Pappa ska in till sjukhuset i morgon på smärtstrålning.

Nu är det nog lika bra att börja förbereda middagen det ska serveras hemmagjord pyttipanna.


Trött tröttare tröttast......

I natt somnade jag klockan 5. När mamma ringde 8.30 fattade jag ingenting, jag trodde det var lördag. Det blev inget av mina möten i stan idag eftersom jag var såååå trött och har så ont.

På måndag ska jag ju till läkaren, jag håller på att bli galen av värken och tröttheten.

Jag lyckades iallafall sova en timme på dagen idag, skönt var det.

Nu sitter jag och väntar på att min man ska komma hem från jobbet, han har så himla mycket att göra där. Lite synd är det eftersom han har så svårt att koppla bort jobbet när han kommer hem.

I går var jag ute och körde, vi passade på att byta batteri på min bil innan vi åkte och hämtade Terese på träningen.

Terese är ju ute på praktik nu, hon är lyrisk över stället hon är på. Trivs som fisken i vattnet.

I dag har pappa varit på sjukhuset och blivit "tatuerad" inför smärtstrålningen på torsdag. Han har fått ont i revbenen så han vågar/kan knappt hosta.
Mamma talade om i morse att hon får hjälpa pappa mer och mer nu,speciellt när han ska lägga sig och ta på och av stödstrumporna. Han är ju ganska svullen om fötterna/benen av cortisonet.

Nu är det dags att lägga sig på soffan och kolla på lite tv och hålla tummarna för att jag kan sova i natt.

Ny vecka igen.....

I går åkte vi till svärmor, Sami skulle hjälpa dom med datan. Fika , prat och trevligt umgänge.


På vägen hem åkte vi förbi hos brorsan så Zita fick träffa sin "kusin". Dom har ju köpt en JackRussel valp som nu är 11 veckor och heter River.

Zita var inte så imponerad av River, hon ville springa efter Fanny och Oliver istället. River skällde och skällde med ingen blev rädd.
Han åkte omkull ett par gånger när han stod bakom Zita som viftade på svansen............

Eftersom vi kom hem så sent igår vart det en sväng till grillen och en pizza beställning.

I morse hade jag klockan på väckning så jag kunde ringa vårdcentralen och boka tid till Carro och mig. Carro fick tid på torsdag och jag ska dit på måndag.

Terese är ute på praktik nu och ska vara det i 2 veckor, hon skickade bilder på dom 2 hundarna som också "jobbar" där, så söta så.


Om en liten stund är det hög tid för mig att börja med maten, vi ska äta köttfärslimpa, brunsås och kokt potatis.

Grå lördag

I morse var jag så snäll att jag gick upp tillsammans med Sami och Terese. Dom 2 och T´s pappa skulle iväg på handledarutbildningen så lilla fröken kan börja övningssköra.

För Terese del blev det havregrynsgröt till frukost efter att hon varit ute med hunden.

Min värk sitter fortfarande i, det är länge sen jag haft så här ont en längre tid. Ont har jag ju hela tiden med nu har det ju gjort ondare hela tiden.

Jag och hunden tog i allafall en ordentlig promenad på dagen, vi var ute och gick i 1 1/2 timme.


Nu har Terese åkt iväg till innebandyhallen för jobb i caféet med laget.


Sami fick tjänstgöra i köket så vi fick middag. Nu lägger vi i varsin del av soffan  med varsin dator i högsta hugg.


Carro ringde mig precis och grät av smärta, hon tror att hon har fått diskbrock eller ryggskott. Hon kunde knappt resa sig upp ur sängen. M skulle förmodligen åka in med henne till akuten. Stackars mammas älsklig.


I morgon blir det troligtvis en tur till Sigtuna och svärmor. Kanske åker vi förbi brorsan en sväng på vägen hem så Zita får träffa sin "kusin".



Värsta veckan på länge

Den här veckan har inte varit rolig, fy fan vad ont jag har haft och fortfarande har. Jag är trött, trött och trött. Har haft ganska svårt att somna på kvällarna sen vaknar jag en hel del gånger varje natt och snurrar.

Nästa vecka MÅSTE jag ta mig i kragen och ringa min läkare, det är dags för nya prover och recept.

I onsdags åkte Sami till veterinären med Zita, hon fick sina vaccinationer så nu kan hon träffa sin "kusin" River.


I morgon ska Terese, Sami och T´s pappa på handledarutbildningen så lilla fröken får börja övningsköra.

Söndag ska vi förmodligen hem till svärmor för Sami ska hjälpa dom med sin dator.

I torsdags fick pappa reda på att det har kommit massor med nya metastaser i skelettet så nu är det en remiss skickad för strålning.


Snön som kom igår blev det ju inget av, det spöregnade ju på kvällen och natten. Jag som vill att det ska vara snö ute det är ju så fint.

Jippi det snöar

Det snöar i Stockholm i dag, visserligen små små flingor med det är lite mysigt ändå. Synd bara att det blåser så mycket ute.

Snart ser det kanske ut så här......


Jag har fortfarande riktigt ont, funderar på om jag ska beställa en tid till läkaren så dom kan ta nya prover.

I går fick jag sova ut ordentligt, vaknade 9.15 så skönt.

Pappa var på Karolinska i går och gjorde skelettröntgen och i morgon ska han tillbaka och göra thorax och buk röntgen. Han får även preliminära svar från tisdagen.


Både mamma och pappa fick influensasprutan i måndags, dom fick lite ont i armen och pappa fick liiiite feber, annars har dom inte kännt något.

Terese är ju ledig från skolan på onsdagar (hemstudiedag) men då passar hon på att jobba på sin gamla praktikplats.

Carro är på sitt jobb som vanligt, ikväll ska hon stå och frysa på fotbollsmatchen mellan Djurgården-Assyriska.


Vi ska åka till veterinären med Zita i kväll, Årstakliniken har dropin vaccination 18-20. Det ska bli kul att se deras nya lokaler.


I dag ska jag laga maten som Carro tyckte såg god ut i gårdagens DN sid 27.

Nya veckan börjar med värk......

Jaha då var det måndag igen. Jag vaknade vid 2 tiden inatt av att jag hade sån fruktansvärd magknip, låg vaken i 4 timmar innan jag kunde somna om.

Just nu har jag så jävla ont i kroppen, har mailat "jobbet" att jag inte kan komma på mötet i dag klockan 2.

Annars då, jo i lördags åkte vi till morfar eftersom brorsan med barn skulle dit och visa upp lilla valpen River.
Han var så söt, som brorsan sa "ett marsvin med längre ben"......

Vi passade på allihopa att handla med morfar sen gick vi upp till honom och fikade.

På eftermiddagen skjutsade vi in Daniel till cityterminalen eftersom han skulle åka hem.

Carro och Micke skulle på varsin maskerad

Micke var Paul Standley, riktigt snygg var han.

Nu är Sami och Carro på sina jobb, Terese är i skolan. Jag ska gå en liten runda med hunden sen ska jag försöka sova en stund.


RSS 2.0