10 årig bröllopsdag!!!

I onsdags förra veckan åkte Sami och jag till Göteborg. Närmare bestämt www.stenungsbaden.se
där vi hade bokat Royal Treat rummet. Vi kom dit vid 14 tiden, vilket underbart rum vi fick.
Det visade sig att det var GT Karneval på hotellet/kajen samma dag som vi kom dit.


Efter rundvandringen så gick vi upp till spa´t. Vi bubblade runt i 3 olika bubbelpooler och bastade i 3 olika bastuar.
Sen satt vi på pooltrappen i saccosäckar och solade en stund.

Efter badandet så gick vi ner till Kookaburra baren och åt middag. Till förrätt blev det klassisk SOS och till huvudrätt blev det en underbart god HUMMER!!!

Vi hamnade till slut på hotellets nattklubb där karnevalen fortsatte.


Vi blev kvar till 01 innan vi stupade i säng.

Summan av våran 10 åriga bröllopsdag blev 10/10!

Utsikten från vårat rum var inte så himla dålig.På torsdagen efter frukost bestämde vi oss för att åka till Helsingborg för att sen ta färjan över till Helsingör för att handla lite "dricka".
Vi gick omkring i Helsingör i ca 1 timme innan vi tog färjan tillbaka.


Tillbaka på svensk mark igen så började vi resan hem.

I lördags åkte vi till Örebro och kollade på Enduro. Riktigt roligt var det.
Killarna som körde va skit duktiga.
I söndags var vi ute på Rullebo och gratulerade svärmor som fyllde år.

Måndagen blev det en vända till återvinnings stationen för vårat förråd var fullt med skräp.

I tisdags åkte vi till Nynäshamn, där satt en en bra stund i hamnen och åt mjukglass och kollade på båtarna. Vi gick in i rökeriet och köpte med oss rökta räkor, laxspett, skagenröra och aioli.

I går körde jag Terese till jobbet eftersom dom skulle kolla igenom min bil och besiktiga den. Vi passade på att äta lunch på Lilla Asiaten vid DN huset.

Besiktningen gick helt perfekt.

I dag har vi varit över till mamma och pappa på fika.

Vid middags tid i dag tog vi en promenad till SKHLM för att äta middag, för mig blev det en kräftskjärtsallad från Millas och Sami åt pasta.

Nu är det snart sängen som gäller igen.


Underbart bröllop

I fredags morse klev vi upp 03.30. Efter frukost så började vi våran resa till Arlanda.
Planet gick 06.40.
På flygplatsen i Helsingfors väntade Samis pappa på oss.

Vi åkte hem till Hannu och Liisa för frukost nummer 2, den satt bra.

Det blev mycket prat och skratt. Vid 14 tiden blev vi serverade mat.

Hannu skulle skjutsa oss till vårat hotell men först blev det en liten tur i till Helsinki för svärfar skulle hämta kläderna han skulle ha på bröllopet.

Vi kom till hotellet vid 16 tiden. Åh va fint det var.Efter en snabb dusch tog vi en promenad för att få i oss lite middag. Promenaden blev nästan 1 mil och 2 ordentliga skavsår.Det blev en väldigt tidig läggning för oss eftersom vi hade klivit upp mitt i natten.


Utsikten från vårat rum var helt OK.Efter en jättegod frukost så var det då dags att börja fixa i ordning oss inför bröllopet.
Vigseln skedde under en stor ek, det var en jättefin vigsel! Det tråkiga för min del är ju att mina finska kunskaper är väldigt undermåliga.........Kanske ska gå en FFS kurs.....haha Finska för svenskar!!!!

Brudparet var jättefina.

Det skålades, grattades och kramades innan det var dags för maten.Maten var tydligen traditionella finska gamla rätter men OJ vad dom var goda.


Efter maten blev Bruden "kidnappad" av singelkillarna och Brudgummen av singeltjejerna.

Dom var borta ett tag men kom tillbaka lagom till brudvalsen.Bruden dansar med sin pappa(min svärfar)

Summan av hela lördagen blev 9/10, det hade varit betydligt roligare om jag också hade fattat vad som sagts under talen och själva vigseln. Men jag säger som lilla Hannah, jag visste inte att det fanns så många "släktingar".

Det var Kemppinen folk till höger och vänster.

Vi promenerade hem från festen när klockan var 1 på natten då var det fortfarande runt 20-24 grader ute.

Tyvärr hann vi inte utnyttja hotellets pool, för den såg verkligen mysig ut.


Det blev en taxiresa till flygplatsen, eftersom svärfar tydligen var lite trött.........undrar verkligen varför!!!

Resan hem gick lika bra som ditresan förutom att jag hade en unge bakom mig som satt och sparkade i ryggstödet hela tiden, jag förstår inte varför föräldrarna låter barnen hålla på så........

När vi kom hem så hade ungarna städat och gjort fint.

Vi kollade på VM finalen innan vi stupade i säng.

I dag var vi förbi mamma och pappa en snabbis och kollade läget. Pappa hade fått någon ny "luft" madrass, han har ju börjat få tryck/ligg sår på hälarna.

I morgon 10.40 ska jag infinna mig på S:t Görans bröstmottagning för att få svar på proverna dom tog på mitt vänstra bröst, det börjar bli lite nervöst nu.

Sami och jag kommer förmodligen åka till Göteborg på onsdag, vi har ju 10 årig bröllopsdag på torsdag så vi tänkte fira den dagen med att frossa i skaldjur.

Nej nu får det räcka för den här gången.
Världens bästa hund!!!

Som jag skrev i det tidigare inlägget skulle jag till veterinären i onsdags med Zita. Nu blev det inte så. På tisdagen när vi skulle ät fick Sami bära upp 45 kilo hund för trappen. Även för dom 2 stegen upp från gräsmattan till altanen.

Vid 19 tiden skulle Zita kissas, efter 15 minuter ringde Sami och bad att jag skulle komma och hjälpa honom. Våran älskade hund kunde inte gå längre så han fick bära henne hem.

Jag ringde till Södra Djursjukhuset (Årstakliniken var stängd) och frågade om vi kunde komma in med henne så hon kunde få somna.

Allt var så lugnt och fint. Hon fick först en lugnande spruta och efter ca 20 minuter kom djurskötaren in och satte en kanyl i bakbenet på henne.

21.45 kom veterinären in med 3 sprutor överdos/sömnmedel. Efter 2 1/2 spruta såg jag att hon inte andades längre. Veterinären lyssnade på henne och konstaterade att hjärtat hade slutat slå, då var kl 21.50.

Nu är VÄRLDENS FINASTE & SNÄLLASTE HUND i hundhimlen <3<3<3

Det var så tungt att lämna henne på golvet och gå därifrån. Det jobbigaste var ju att vi ville berätta något för Terese eftersom vi inte ville förstöra sista dagen i Skara för henne.

Jag var ju till Centralen och hämtade dom i natt. På vägen hem berättade jag och hon blev fruktansvärt ledsen. Hon förstod ju varför vi gjort som vi gjort, men det hjälpte ju inte så mycket just då.

Nu är i allafall Zita i hundhimlen med sin mamma Tini och alla andra hundkompisar. Hon slipper ha ont och kan leka som vanligt igen.

Vi kommer alltid att sakna dig!!!RSS 2.0