Studenten och Turkiet

Nu är Carros student över och Terese har landat i Turkiet.


Gårdagen började med uppstigning 06.30. Efter frukost och fika så började jag att garnera smörgåstårtorna. Det tog sin lilla tid. Sami skjutsade Carro till skolan eftersom hon skulle på chanpagnefrukost.
När han kom hem klippte han gräsmattan.

Mamma och pappa kom hit och åkte till skolan med oss.

När det var dags för utspring så såg man ju Carro på en gång, hon kom FÖRST och sprutade champagne.........



Hon hittade oss ganska snabbt





Kramkalas med familjen och vänner.

Efter en stund skulle det åkas flak


Vi andra åkte hem med bilarna medans Carro och kompisar åkte runt lite i Hässelby.
Väl hemma högg vi in på smörgåstårtorna i väntan på huvudpersonen.


Efter ett telefonsamtal med Carro talade hon om att dom hoppade på tunnelbanan i Brommaplan och skulle vara hemma om 20 minuter............eller inte......

Hem kom dom till slut


LIte sliten men glad


Väldigt mycket fina presenter, pengar och presentkort fick hon.
Lite senare kom det ännu mera kompisar som hon senare på kvällen gick på krogen med.

Sami Terese och jag kom i säng vid 12 tiden, klockan ringde vid 03.30 eftersom Terese skulle vara på skolgården klockan 4.

Terese skickade ett sms till mig klockan 06.30 och skrev att dom precis skulle gå på planet då.
11.30 kom det ett nytt sms att dom hade kommit fram. Så nu är min "lilla" tjej i Turkiet.

Jag gick en liten runda med hunden tillsammans med grannarna som sedan följde med hit och åt lite lunch.

Jag ska lägga mig på soffan en stund nu och vila, det börjar kännas ordentligt i kroppen.

Återigen GRATTIS Carro!!!!!!


Nu är det nedräkning

Nu är det inte många dagar kvar till Carros STUDENT 

Det är inte heller många dagar kvar till Terese åker till TURKIET !

Det börjar bli mycket nu, ikväll ska jag på styrelsemöte. Jag måste hinna åka och handla om en stund. Just nu sitter jag och pratar med en kompis i telefon.

I går fixade jag i ordning hallen nere, hunden har ju dragit in MASSOR med fin fin fin sand.

Carro städade duschrummet nere och hon passade även på att tvätta lite, BRA DÄR...TACK!!!!!

Carro håller på med en helrenovering nu, igår fixade hon naglarna, blev jättesnyggt. I dag ska hon klippa sig och färga håret tror jag. Hon kommer att bli SÅ fin på STUDENTEN med sin snygga klänning och dom nya otroligt snygga skorna.

Terese är just nu på orientering med skolan, hon skickade precis ett sms där hon skrev att hon tycker att det är tråkigt.

Nu ska duschen få ett besök av mig!

Student och Turkiet

Nu är den här helgen över, den har ju varit riktigt lång. I fredags var ju Sami iväg på öl/bastu "fest". Han tillbringade nästan hela lördagen i ryggläge. Han var ju pigg nog att skjutsa in Daniel till City Terminalen, han skulle ju åka hem.

I går åkte vi och handlade allt till Carros studentmottagning, bolaget får vi ta nu i veckan.
Jag har hittat lite recept på smörgåstårtor, så det blir 3 olika. Hoppas bara att dom blir goda eftersom det är första gången jag gör det.

I dag är Terese på sitt jobb/praktik, så även Carro. Jag undrar bara när hon ska hinna hjälpa till att städa här hemma inför fredagen. Då bör man ju vara hemma. Det är ju kul när man kommer in i tvättstugan och det ligger en hel hög med kläder på golvet när tvättkorgen är tom..........hur tänker man då???

I dag ser vädret ut att bli riktigt fint och varmt, hoppas verkligen att det kommer vara bra väder på fredag annars kan det bli lite jobbigt.

Den här veckan är Terese hos sin pappa, vi packade hennes väska igår så det är klart. Måste bara påminna henne om att hon ska ta med sitt pass när hon kommer hit på fredag. Dom ska ju samlas på skolgården klockan 04.00 på lördag. Jag är nästan lite avis, jag vill också åka till solen. Hem kommer dom klockan 02.30 den 6/6.

Nej nu är det dags på en kopp kaffe till så man vaknar till lite.


Länge sedan nu.......

Nu är det riktigt länge sedan jag gjorde en uppdatering i bloggen så jag gör en liten sammanfattning.

I onsdags var jag med mamma, pappa och morfar och kollade på morfars nya boende. Han har fått en ny lägenhet på Rosengården, den är visserligen mindre än den han har nu men det kan inte bli sämre än Skärholmens Servichus.

Allt såg jättemysigt ut, personalen verkade jätte trevliga. Den kan nog underlätta mycket för mamma och veta att morfar verkligen får mat och den omvårdnaden som han betalar för.

Terese har killbesök här i några dagar, just nu är hon på jobbet och jobbar lite extra.

Sami var och hjälpte min bror med ett jobb igår, just nu är han på sitt jobb och direkt efter jobbet i dag ska han hem till sin chef och basta, dricka öl och värma upp poolen. Jag misstänker att morgondagen kommer att gå i bakfyllans tecken...............

I dag kommer det tydligen vara fullt hus här hemma vid middagen, båda tjejerna har "middags dater" med sig.

Min älskade pappa då, jo han har ju haft besök av ASIH nu och båda mina föräldrar tyckte att dom var hur trevliga och mysiga som helst.  Dom ökade upp pappas morfindos lite till, nu har han 200mg av det långtidsvärkande sen tar han korttidsvärkande 4ggr/dag.

På fredag om en vecka tar ju Carro sin student, jag ska ju fixa lite smörgårstårtor för första gången. Hoppas det går bra annars finns ju Mc Donalds 200 meter här ifrån.....

Nu ska jag ta det lugnt en stund innan huset invaderas av folk som ska ha middag.

Melodifestival final ikväll

I går var vi och grattade pappa som fyllde 66 år. Mamma hade fixat 2 olika pajer och sallad som vi käkade, jättegott var det.
Brorsan kom med Oliver och Fanny, lillkillen är som en duracellkanin han är inte still och tyst många sekunder. Terese kom ju upp direkt efter skolan men åkte sen vid 18 tiden, hon skulle som många andra in till Kungsträdgården på Rix FM Festivalen. Även Carro skulle dit men hon hoppade över besöket hos pappa eftersom hon är genomförkyld.

Mamma berättade att på tisdag kommer ASIH med en läkare och sjuksköterska hem och ska prata med dom. Närdom ringde och bestämde tiden så pratade mamma lite med dom, hon frågade hur mycket dom viste om pappa. Dom talade då om att dom läst hela pappas journal och så sa dom till mamma att hon har  en MYCKET sjuk man.

Pappa har jätteont, han har väldigt svårt att resa sig upp från sittande, hans långtidsverkande morfin är uppe i 190 mg/dygn sen äter han ju korttids tabletter också..............
Vad jag har hört så ska ju ASIH ( avancerad sjukvård i hemmet) vara kanonbra. Tur att sånt finns för man mår ju trots allt bättre hemma.

Annars idag så har vi (jag) varit ute och kört, vi kollade runt lite bland MC butikerna här i krokarna. Sami ska köpa en lite vattentät väska som han kan ha sin GPS i när han är ute och åker hoj.

Nu ska jag ta en sväng med våran hund innan Robinson och Melodifestivalen börjar.
Ha en fortsatt bra helg!

Grattis J & A till vigseln idag!!!!!

Grattis pappa !!!!!

Oj oj oj jag har inte skrivit på några dagar. Får väl göra någon typ av sammanfattning nu då.

Den här veckan är Terese hos sin pappa, hon har varit här lite då och då under veckan. I onsdags var det föräldramöte om klassens Turkietresa, dom åker ju den 30 maj.

Carro har också varit hos sin pappa några dagar den här veckan. För tillfället är hon genomförkyld.

I måndags var pappa på SÖS för strålning mot smärtan, mamma säger att där dom strålade så känns det ganska bra men nu gör det tydligen jätteon vid revbenen.

I dag fyller även min älskade pappa 66 år, vi ska dit i eftermiddag på "kalas" och äta lite paj.

För ett bra tag sedan så skickade Carro ut inbjudan till sin studentmottagning till släkt och vänner där hon skrev att svar skulle lämnas senast idag 15 maj på antingen hennes mailadress, mobilnummer eller hemtelefonen. Det är väldigt dålig uppslutning med svar, lite tråkigt tycker jag.

Om en stund ska jag hoppa på moppen och åka till SKHLM och köpa present till pappa och handla mat.

Hoppas alla får en underbar helg!

Regnig söndag

I fredags åkte vi ju ut till Rullebo där svärmor har sin husvagn. Vi började med att plocka ut alla grejer som skulle vara i förtältet, det var ju en hel delsaker men fint blev det i allafall. Sami och jag tog bilen upp till Sköndals centrum och beställde pizzor till oss.

Sami gick över till "grannarna"  och drack lite öl och kollade på hockey´n, Terese och jag satt och spelade kort. Det är inte kul att spela med/mot henne för hon vinner hela tiden.
Vi blev överlyckliga när det började regna, det finns inge mysigare än att vara i husvagnen när det regnar.

Nu var det ju bara ett problem för mig, jag hade glömt mina "sovtabletter" hemma så det blev bara 2 1/2 timmes sömn för mig den natten.

Svärmor och hennes sambo kom på förmiddagen. Terese bestämde med sina kompisar där ute att hon skulle sova kvar en natt till och så fick det bli.

När vi kom hem hade Carro städat och fixat efter sin grillfest. Huset stod kvar och allt var helt, jag har sett lite foton från festen och det verkar som dom hade väldigt kul.

Om en lite stund ska vi åka och hämta Terese.

Pappa tjatade sig hem från sjukhuset i fredags, läkaren har skickat en remiss till hemsjukvården. Det är ju jättebra, man mår ju trots all mycket bättre hemma.


Ha en fortsatt bra dag!

Fredag och tattarliv........

I morse när mamma ringde så talade hon om att pappa mådde mycket bättre, han hade sagt att det var länge sedan han mådde så bra. Han var ju fullproppad med morfin och betapred så det var ju inte så konstigt. Ny röntgen skulle ske kl 10.30. Mamma åkte upp till sjukhuset.

Klockan 13 ringde mamma och talade om att pappa skulle få åka hem, om han skulle behöva extra smärtlindring under helgen skulle det komma hem någon med det. På måndag ska han tillbaka för strålning mot smärtan.


I dag blåser det full storm här ute. Jag tog moppen på förmiddagen och åkte till morfar. Han satt så sött i sin fåtölj när jag kom. Vi satt ett tag och pratade (han försökte) innan det var dags för honom att gå ner till Eken på kaffe.

Just nu sitter jag och väntar på att min älskade man ska komma hem så vi kan börja packa, vi ska ju tillbringa natten i svärmors husvagn. Carro ska ha lite kompisar här hemma på grillfest så vi får inte vara hemma.
Grannarna har lovat att hålla ögon och öron öppna.

Nu är det bara för oss att hålla tummarna att vädret håller i sig så vi inte fryser ihjäl.


Hoppas alla får en trevlig helg!

Fan fan fan

På förmiddagen åkte jag och handlade, sen vart det en promenad med hunden. Hon är inte snabb nu när hon löper, hon kan stå i 5 minuter och lukta på samma grässtrå.....knäppt.

Passade på att förbereda maten i dag, det blir min potatissallad med äpple, rödlök och matlagningsyogurt, till det serveras stekt/grillad kryddkorv.

Carro ska på studentskiva ikväll så hon lär ju inte vara pigg i morgon. Hon är så snäll mot mig, hon ska åka iväg till apoteket och köpa migräntabletter. Jag känner att det börjar bli hög tid för en sån tablett nu.

Jag har pluggat teori även idag, kanske ska börja använda mina glasögon lite mer när jag sitter vid datorn.

Mamma ringde för en timme sedan och talade om att dom var på väg i till SÖS, pappa skulle bli inlagd. Han har så jävla ont nu, igår hade han legat nästan hela dagen. Pappa ligger inte om han inte är riktigt sjuk. Morfin tabletterna han har hemma hjälper inte så mycket just nu.
Det kan ju vara därför också som jag har fått huvudvärk.

Mamma skulle i allafall ringa när hon visste mer och när hon skulle åka hem. Det kan ju vara så att Sami kan åka och hämta henne.



Terese är i allafall på sin praktik idag, nu är det inte så många dagar kvar till hon och hennes klass åker till Turkiet. Kanske är dags att kolla igenom sommarkläderna och se om dom passar fortfarande.

Nu är det dag för mig att "vila" ögonen en stund innan middagen ska göras klar.

Uppdatering nu på kvällen:
Sami och jag åkte till SÖS och hämtade mamma som skulle hem. Pappa blir kvar där ett tag. Hans puls är hög sen har läkaren ökat upp morfinet nästan med det dubbla, dom har även satt i cortison. Imorgon ska det tas nya prover.

Vi följde med mamma hem och fikade med henne innan vi åkte hem till oss igen.


Fy vad trött jag är

I dag har jag varit riktigt trött, men det går ju över snart. Våran hund har pipit och "pratat" nästan hela dagen idag. Hon löper ju så hon har förmodligen mensvärk........hon har varit väldigt billig idag i allafall.

Åkte och handlade på förmiddagen sen har jag bara pluggat teori, kommer att spy på teorin snart. Har ett par tester kvar sen ska jag boka tid.

Carro ska jobba på Hammarby matchen ikväll och Terese ska snart på sin träning.

Pappa har fått svar på den senaste röntgen, cancern har spridit sig ytterliggare till bröstbenen, ryggen, ländrygg och lårben. På torsdag ska läkaren ringa igen och lämna en tid för strålning mot smärtan.

Nu ska jag trycka näsan i teoriboken ett par timmar till så det kanske blir ett slut på det här snart.


Måndag 4 maj

I natt sov jag riktigt bra för första gången på länge. Vaknade när mamma ringde, pratade med henne under tiden jag käkade frukost och drack mitt kaffe.

Vädret har varit lite till och från idag, det regnade i morse men nu skiner solen. Jag har märkt att det behövs lite regn nu för gräsmattan börjar spricka. Vi vattnade iof i lördags men det behövs mer.

I dag tog Sami hojen till jobbet, dom ska ha nyinvigning av butiken och dom har byggt om. Partytält och krovgrillning skulle det också va.

Carro är i skolan och Terese på praktiken.

Efter promenaden med Zita på dagen åkte jag ner till OKQ8 och köpte frimärken så nu har jag postat alla inbjudningar till Carros student.

När Terese kommer hem ska vi nog åka till Polisen i Flemmingsberg, hon måste få sitt pass fixat eftersom hon åker till Turkiet den 30 maj. Måste ju erkänna att jag är lite avis...

Nu är det verkligen dags för mig att plugga det sista i teorin för jag kan när som helst boka till för skrivning och uppkörning!!!!


1 maj välkommen

Jaha då är det maj, snart är det semester ( för vissa i allafall).  Carro hade sin mösspåtagning i går, hon hade tydligen riktigt roligt för hon har fortfarande inte kommit hem..........haha. Fick ta i henne för en stund sedan. Hon lever och mår bra tack och lov.

Terese är med sin pappa och en kompis på landet. Hon ringde mig på eftermiddagen och talade om att dom hade badat i Mälaren, dom  kan inte vara kloka. Det är ju svinkallt i vattnet.

På förmiddagen så monterade Sami in min nya bilstereo i min bil.

Vid 2 tiden åkte vi (jag körde) till svärmor i Sigtuna, vi skulle bara fika där men blev kvar över en jätte god middag.

I morgon ska jag till bilskolan klockan 9.30 för att gå kursen Riskettan. Hoppas i allafall att den blir av, jag såg på nummervisaren när vi kom hem att bolskolan hade ringt kl 19.20.......dom har ju iof mitt mobilnummer så dom borde ju ha ringt dit om det skulle vara nåt viktigt. Jaja jag åker dit så får jag väl se hur det blir.

Jag ska försöka åka förbi mamma och pappa också jag ska kolla igenom deras fotoalbum, måste ju hitta några "fina" kort på Carro till studenten.


Sami står just nu nere i sin "verkstad" och filar på sin GPS hållare till hojen så jag sitter här helt själv, ska nog hoppa i säng snart.

 Snart ser det ut så här! Underbart!!!!




RSS 2.0