Måndag hela veckan....................

Oj oj jag har glömt bort min blogg i flera dagar. Veckorna går så fort så jag hinner inte med själv känns det som.

I torsdags var jag på mitt mötei stan som vanligt. Vi har även hunnit med att köpa en ny tvättmaskin. Jag passade på att städa ordentligt i tvättstugan så nu är det så fint där inne. Undrar bara hur länge det kommer vara det....

I torsdags när jag skulle ta moppen för att åka till Kvantum i Kurvan för att handla så hamnade jag i världens hagelskur. Jag kan säga så mycket som att det gör jävligt ont med  allt hagel som kom på benen där byxorna satt tajt och var blöta, fy fan. Det är ju tur att man har hjälm på sig annars hade man nog fått hjärnskakning.

När jag väl kom fram till Kvantum var det helt vitt på backen.Jag smög omkring inne i affären och försökte krama ur allt vatten ur kläderna.

Det tog många timmar innan jag fick upp värmen i kroppen igen.

I lördags var Sami och jag på Robbans födelsedags kalas. Där blev det jättegod smörgåstårta och vanlig tårta.

Vi kom hem 01.30, Carro var ju hemma med hunden så det var bara för oss att lägga oss och sova på en gång.

I går åkte vi på en husvisning i Pershagen på dan, huset var jättefint innvändigt men SÅÅÅÅÅ mycket att göra på utsidan. Vi fortsätter att leta och se om vi hittar vårt drömhus någongång, vi sitter ju inte i sjön direkt.

I morgon är det stan som gäller för mig igen.

Om en stund ska jag och hunden ta en långpromenad i det underbara höstvädret.

Tisdag med värk och tråkigt väder

I dag har jag verkligen ont. Det märks att man inte är van att ha småbarn. Det är ju jättekul att vara barnvakt åt Fanny och Oliver men det tar på kroppen. Det blir ju en hel del statiska rörelser när man står i flera timma och puttar fart på en gunga, så det känns verkligen i axlar och armar nu.

I går vart det inte mycket gjort här hemma. En promenad med hunden vart det ju som vanligt. Terese ville att jag skulle hämta henne i skolan så det gjorde jag.

Satt och kollade runt på nätet efter en ny tvättmaskin, förmodligen åker vi och köper en i kväll.

Jag vaknade till 07.05 i morse och såg att min kära man fortfarande låg och sov så det blev till att väcka honom. Jag somnade om några minuter innan jag fick sms av Terese som ville att jag skulle åka till busstorget i Skärholmen och lämna lite grejer till henne som hon hade glömt igår. Det är ju hennes pappavecka nu.

Jag käkade frukost och drack snabbt en kopp kaffe innan det var dags att hoppa på moppen och lämna grejerna till henne.

Pappa mår fortfarande ganska bra. Förhoppningsvis beror det på att dom har ändrat medicineringen, nu tar han det långtids verkande morfinet 3ggr/dag och cortison varje dag. Smärtstrålningen har säkert också gjort sitt till att det är bättre nu.



Det är väldigt svårt att se att pappa är så sjuk som han är, cancer i stort sätt i hela skelettet minskat 10 kilo i vikt, ett par krossade kotor i ryggen.........Min fina pappa!!!!!

Om en stund ska jag ta en promenad med lilla hunden.

Zita har börjat fälla otroligt mycket päls nu så det blir till att dammsuga 72 gånger om dagen känns det som.

Så här ser det ut på golvet när vi har borstat Zita......

Hoppas alla får en bra dag!


Vilken helg......................

I fredags tog vi det bara lugnt här hemma, tror jag i alla fall. Minnet är bra men kort känns det som för tillfället.

Brorsan kom hit vid 8 tiden på lördags morgonen med huliganerna. Efter lite frukost så gick jag, Fanny och Oliver ut i parken och gungade. Sen gungade, gungade, gungade och slutligen gungade vi lite till. 

Innan middagen gick vi en liten promenad med hunden och kastade lite boll.
Efter maten och lite lördagsgodis ropade Terese och talade om att hela tvättstugan var FULL med vatten. Jippi våran tvättmaskin hade gått sönder. 

Jag och Terese satt på huk på golvet och skrapade vatten, vatten och lite till vatten. Tvätten som låg i maskinen fick jag ta i en stor påse och åka över med till mamma och låna hennes maskin så jag fick skölja och centrifugera den.
Hem igen och in med tvätten i tumlaren.

Småbarnen somnade i soffan efter tandborstning 20.30. Äntligen fick vi kolla på vanlig tv inte Svampbob fyrkant eller vad han nu heter.


I morse vaknade vi 9.30 av att småbarnen kom upp och ville ha frukost. Helt ok tid.

Ni kan aldrig gissa vad vi gjorde sen????????

Ja vi gick ut på gården och GUNGADE................funderar allvarligt på att köpa en gunga till Oliver i julklapp eller födelsedags present.

Sami och Terese åkte hem till pappa och hämtade hans bil. Han hade frågat Terese om hon ville tjäna lite pengar genom att vaxa hans bil.

Sagt och gjort, den både tvättades, polerades, dammsögs och vaxades. 

Straxt efter att Magnus och Jana kommit för att hämta ungarna och vi satt i köket och fikade kommer Terese uppspringande för trappen och säger: Ni kan inte gissa vilka som är här???????

Jo mamma och pappa hade kommit, pappa hade GÅTT hela vägen med sin rullator. Dom skulle bara gå till centrum för att köpa tidningen med fortsatte hela vägen hit. 

Det var jättekul, han hade en riktigt bra dag idag.


Vi blev alla bjudna på middag hos dom. När mamma och pappa skulle gå hem ville Oliver gå med dom och så fick det bli. 


En stund senare gick jag, Fanny och Zita dit. Brorsan och Jana tog bilen. 
Sami och Terese kom precis när maten var klar.

Maten var SÅ HIMLA GOD och Terese åt som en häst.

Nu har Sami precis varit ute på en liten hojtur och snart ska vi basta. Det var länge sedan jag gjorde det, det ska bli skönt. 

I morgon ska Zita och jag ha semester.

Torsdag hela dagen idag

Jag har precis kommit in från en långpromenad med hunden. Det var riktigt skönt ute idag.

I går fick både Zita och jag främmande. En "gammal" gymnasiekompis Anneli och hennes 2 hundar kom hit och fikade. Hundarna funkade jättebra ihop, dom sprang i åttor på tomten och lekte.

På förmiddagen igår hann jag även med ett besök och lite lunch hos mamma och pappa. En av sköterskorna från ASIH kom dit, vilken underbar människa.

Pappa har så fruktansvärt ont, men dom hoppas att det blir lite bättre snart. En av biverkningarna efter en smärtstrålning är ju att man kan få lite ondare innan det blir bättre, och pappa har ju blivit strålad på 5 olika ställen 5 dagar i sträck.

Vid 14.15 i dag ska jag hämta Terese i skolan, hon ska lämna över en present till sin morfar som hon har svetsat i skolan.

Efter middagen i kväll ska Sami och jag åka och handla med mamma.

I morgon tar jag nog en sväng ner till morfar och hälsar på honom en stund.

Lördag morgon vid 9 tiden kommer fasters älsklingar hit igen för att sova över. Huliganerna blir hämtade på söndag förmiddag.

 




Nu ska jag springa in i duschen så jag är klar när Terese slutar.


Solig tisdag

Oj oj jag har tappat bort några dagar. Så nu blir det en liten sammanfattning.

I söndags tog Sami och jag en promenad med hunden hem till mamma och pappa. Vi var där en väldigt kort stund för pappa hade jävligt ont och skulle lägga sig och vila.

Zita fick i allafall leka med sin gamla hundkompis Rea innan vi gick hem igen. 

En tripp till affären blev det så vi fick middag även i söndags.

I söndags hade Sami och jag 10-årig förlovnings dag........tiden går så fort.

I går hände det inte mycket, Terese kom hem vid 10 tiden och talade om att hon egentligen inte skulle ha varit i skolan för lärarna skulle fixa i verkstadssalen.

Efter middagen åkte vi på husvisning i Grödinge, jättefint hus men lite för litet. Vi kollar vidare, en vacker dag kommer vi helt säkert att hitta vårat drömhus.

I dag har jag som vanligt varit på möte/träff inne i stan, det är samma tid nästa vecka.

I morgon är Terese ledig från skolan som alltid på onsdagar. Sin matteläxa gjorde hon direkt när hon kom hem idag. Det har nog aldrig hänt tidigare, då har man fått tjata som sjutton på henne att läxorna ska göras.

På lördag-söndag ska jag/vi vara barnvakt åt Fanny och Oliver igen, föräldrarna ska på bröllop.

Mamma berättade att pappa är trogen sin rullator, han tar det till och med ut på balkongen.

Nu ska jag kolla klart på kändisdjungeln.


 


Lördag om några minuter

På förmiddagen så åkte jag till morfar och tog med honom i rullstolen till affären. Sen höll jag honom sällskap när han åt lunch.
Hoppade sedan på moppen och åkte hem till mamma och pappa. Mamma behövde "pappavakt", hon ville inte lämna pappa själv när hon skulle handla.

På morgonen kunde pappa knappt gå. Under tiden som jag "vaktade" pappa låg vi i sängen och kollade på tv.

När mamma kom tillbaka så tog det inte lång tid innan sjukgymnasten kom dit med en rullator till pappa. Han hade bett om en själv. Han har ju gått med mamma framför sig och händerna på hennes axlar, då har det inte gjort lika ont på honom.

Mamma och jag passade på att fika medans pappa låg och vilade.

I morgon ska vi åka in till söder och köpa  en reservdel till morfars rakapparat. Sen blir det nog en sväng till mamma och pappa.

18.30 i dag skulle pappa vara på SÖS igen för smärtstrålning, han ska förmodligen dit på måndag och tisdag också. Det skulle vara sammanlagt 6 strålningar.

Just nu är huset fullt med "barn", Terese kille Daniel, hans brorsa Henke och hans tjej ska sova här i helgen. I morgon ska dom först in till stan sen vidare till Terese pappa för kräftskiva.

Nu ska jag krama min kudde, den skriker efter sällskap just nu.


I morgon är det fredag

I går åkte jag över till mamma och pappa för att lämna ett par värmekuddar som pappa ska använda vid provtagningarna. Tydligen ska det vara lättare om man värmer stället som dom ska sticka i.

Min lilla pappa och även då mamma tillbringade HELA gårdagen på sjukhuset för röntgen och smärtstrålning.
Även i dag har det varit sjukhusbesök som har stått på schemat. Först var dom på KS för röntgen av thorax/buk sen vidare till SÖS för smärtstrålning igen. Så kommer det även bli i morgon och måndag.

Jag pratade med mamma i telefon för en stund sedan och då hade hon fått hjälpa pappa av med kläderna för han hade så fruktansvärt ont. Hans vikt låg häromdagen på 71 kilo, inte mycket för en pappa som är 183 cm.

I morgon eller på lördag ska vi åka in till stan och köpa en reservdel till morfars rakapparat. Så det lär ju bli lite körning för min del.

I går hittade en gammal kompis/granne mig på stayfriends sidan och facebook. Riktigt roligt, han bor i Taiwan sedan flera år tillbaka. Vi chattade ett par timmar i gårkväll.

Annars då, jo dag har jag haft migrän så det har inte hänt så mycket. En hundpromenad på förmiddagen och sen var Terese så snäll att hon gick med hunden på eftermiddagen.

Just nu sitter min man och kollar på Överlevarna på tv, jag orkar inte kolla på den. Efter första avsnittet ledsnade jag.

Nu är det dags att vila mitt huvud.

Oliver är här igen

I går på förmiddagen ringde telefonen, en man presenterade sig och sa att han ringde från Skärholmens Blomstercity. Dom skulle leverera blommor till mig på eftermiddagen. Jag hade en liten misstanke om vem det kunde vara ifrån men det var ändå ganska långsökt.

Under tiden passade jag på att promenara med hunden och så åkte jag iväg och handlade.

Terese kom hem efter skolan och hade med sig Sara och 2 klasskompisar. Trevliga människor.

Blombudet kom och mycket riktigt så var dom från den jag misstänkte.
På kortet stod det "Förlåt för den förstörda nattsömnen"

Tack snälla Andreas för dom jättefina blommorna!!!!!!!!

Som jag sa till honom i telefon så är det helt ok att han ringer mig varje helg på nätterna..................

Nu är lillskiten Oliver här igen, hans dagis är stängt idag så då får han vara hos faster.  Vid 11.30 ska han ner till Terese i skolan och vara med henne där tills hon slutar.

Jag ska ju in till stan på möte klockan 14 idag, det brukar ju ta ungefär 1 timme.

Nu ska jag busa lite med Oliver.


Helgen är avklarad

I fredags vart det lite övertid för Sami så jag och tjejerna hade ätit middag när han kom hem.
Lördag förmiddag städade jag här hemma lite medan Sami och Terese åkte till Rosersberg för att hämta Fanny och Oliver.


Småbarnen "fick" inte vara hemma när föräldrarna skulle ha kräftskiva så då fick faster vara barnvakt.
Vi var ute och gungade en stund i parken innan vi åt hemlagade hamburgare. Efter maten åkte vi hem till mamma och pappa (farmor och farfar). Jag, Terese, mamma, Oliver och Fanny gick ner till parkleken, där lekte vi i 1 timme innan det var dags att gå upp för lite fika. Sami och pappa stannade kvar inne och kollade på hockey.


När vi kom tillbaka vi 20-tiden så bytte barnen om till pyjamas,dom parkerade i Terese bäddsoffa och kollade på film. Efter att tänderna borstats kl 22.30 somnade dom små liven bredvid varandra i soffan och sov som små ljus.


Sami och jag kollade på fotbollen på kvällen innan vi slocknade. Vid 2 tiden på natten ringde en aningen onykter Andreas och pratade med mig, ett riktigt roligt samtal. Det blev mycket skratt mitt i natten.

Jag vaknade igen vid 8 tiden av att jag hörde Oliver kvittra nere hos Terese. Då var det dags att gå upp och fixa frukost.

Efter en stund gick jag och småbarnen ner till parken vid skolan här hos oss, där var vi ett par timmar innan vi gick hem för att äta lunch.

Precis när lunchen skulle serveras kom mamma och pappa förbi på fika.


När det var dags att åka och lämna tillbaka barnen så tog det inte många minuter innan Oliver sov i bilen.
Han vaknade när vi kom fram, han blev ledsen och sa att han inte ville vara där. Det gick över ganska snabbt.

Lillskiten ska ju komma tillbaka hit på tisdag morgon, jag har honom på förmiddagen. Efter Terese lunch i skolan ska han vara där med henne för jag ska på möte inne i stan.

När vi hade ätit middag här hemma idag tog det inte lång tid innan min kära man somnade i soffan, nästan 2 timmar var han utslagen.

Nu är det ryggläge som gäller på soffan en stund innan kudden ropar.
  

Handla med mamma

Min hosta sitter fortfarande kvar, pratade med VC tidigare idag och sköterskan sa att det var en hedlig bonnförkylning. Hostan som är nu är mer som rethosta slemmet är nästan helt borta så om ett par dagar är jag nog "frisk".

I går när Terese var ledig från skolan så åkte vi till mamma och pappa och fikade. Terese visade sin morfar sitt svetsarbete. Han blev ganska imponerad av henne.

I dag på förmiddagen ringde pappas läkare, han hade granskat röntgenbilderna som togs på sjukhuset i måndags. Resultatet var att pappa har haft en grym spridning, nya metastaser i nacken och så var det nån kota som kraschat i ryggen.Han är VÄLDIGT skör just nu och kan tydligen lätt bryta sig.


Terese skickade ett sms till mig på dagen i dag och talade om att hon hade fått 15/15 rätt på ett prov!!!!
JÄTTE BRA ÄR DU!!!!!!!!

Nu har lilla fröken åkt i väg för att träna simmarna i hennes gamla klubb.

Carro är nog på väg hem från jobbet skulle jag tro.

När Sami och jag har ätit middag ska vi åka och hämta mamma och att hjälpa henne med handlingen. Sen ska vi hjälpa dom att bära bort deras badkar eftersom dom (pappa) har fått en duschstol.

På lördag-söndag ska vi vara barnvakt åt brorsans 2 barn Oliver och Fanny.

Nu är det dags att ställa maten på bordet.

Svar på röntgen

I går gjorde dom ju äntligen röntgen på pappa, det blev hela kroppen. Mamma ringde direkt när läkaren hade lämnat svaret.

Det var inget brutet men det var en väldig spridning i skelettet. I går fick pappa börja äta lite igen och försiktigt sätta sig upp. Vi åkte ju upp till Radiumhemmet för att hämta mamma och Carro. I går såg pappa riktigt pigg ut. Han har redan börjat tjata om att få åka hem.

Mamma skulle åka upp idag också och hon hoppades att hon skulle få med sig pappa hem.

I morse klev han ur sängen och det hade gott bra så han är nog hemma snart igen.

Annars så hade tydligen Sami försovit sig i morse, Terese kom in med en lapp han skrivit och lagt på kaffebryggaren om det och att hunden inte hade varit ute. Ändå gick vi och la oss kl 22 i går.

Terese var snäll och gick ut med hunden sen tog hon moppen till skolan. Jag ska nog åka och handla när hon kommer hem, annars så blir det handling i morgon.


RSS 2.0