995 gr & 38 cm

Den  24 november klockan 04.04 1992 föddes en liten tjej som fick namnet Terese. Efter ett akutsnitt pga av att hjärtljuden gick ner så plockades lilla fröken ut.

995 gr och 38 cm var storleken, inte mycket för världen. Hon fick tillbringa sina första 5 veckor på sjukhusets neonatalavdelning. När hon blev utskriven och fick komma hem vägde hon 1600 gr.

I dag fyller den "lilla skiten" hela 16 år. Hon har vuxit om sin storasyster på längden.

I dag är Terese på sin praktik som vanligt och blev ordentligt uppvaktad där. Senare åker hon direkt till träningen där hon ska bjuda på saffransbullar och julmust.

Carro är ledig i dag, tanken var att vi skulle ha gått till Skärholmen i dag men vi hoppar över det. Just nu snöar det så mycket här så man ser knappt våran lekplats här utanför.

Zita älskar snön hon blir som en valp när hon är ute.

GRATTIS TERESE PÅ 16 ÅRS DAGEN !!!!!!!!!!!!

Resultatet av vårdplaneringsmötet för morfar:

Biståndsbedömmaren har inte alla hästar hemma. Hon sa att morfar ska flytta hem till sin lägenhet. OM det inte skulle fungera så får han åka tillbaka akut till HS för att senare få en ny bedömning och ett annat boende.

Va fan min morfar är 92 år han har jobbat och betalat skatt i hela sitt liv. Nu är det så att han är BLIND på ett öga och har några procent syn på det andra. Han har pacemaker och har nu haft en kraftig propp i hjärnan. Proppen har satt sig så att han kan knappt prata (dom senaste dagarna mindre och mindre), han kan gå med rullatorn men MÅSTE ha stöd av en människa som är bakom honom hela tiden, han kan bara äta mosad mat, dricka med förtjockningsmedel, han har blöja. Han vet inte vad vi heter, när han är född.......listan kan göras ganska lång.
Men han ska flytta hem    ja jippi.

Läkarna på avdelningen FÅR inte tala om för bedömmaren hur patienten mår. Morfar svarar ju helt koko när man frågar honom något. Ställer man en fråga så svarar han ja sen frågar man samma sak 1 minut senare då svarar han nej.

Mamma är inte nådig nu kan jag lova. Morfar har ju ingen annan än oss.
Det lär ju garanterat bli en fortsättning på den här parodin.

Kommentarer
Postat av: susanne

Välkommen till verkligheten Anette, det är så här våra höga gubbar vill sköta sina gamla, helst skall dom inte bo på servicehus heller, så jag kan ändå säga att din morfar har tur som bor på ett servicehus... Spelar ingen roll vad anhöriga säger så länge patienten säger något annat hur tokigt det än kan vara... Fhy fan för att bli gammal idagens samhälle... Kram på dig och hoppas du och din mor står på Er så din morfar får hjälpen han har rätt att få... Susanne

2008-11-24 @ 23:48:52
URL: http://www.seq60.se
Postat av: Ylva

Jag vet hur motiverad din mamma var när ni skulle fixa så att jag fick lön för att jag tog hand om Carro, när Tessan var nyfödd. Därför är jag övertygad om att din mamma fixar även det här!!

Jag hejjar på er från Västerort!

Kram

2008-11-25 @ 20:26:31
URL: http://wingren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0